Κέρκυρα: Οι αποφάσεις του Περιφ. Συμβουλίου

13:26 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΉ ΠΡΟΒΟΛΗ
Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το περιφερειακό συμβούλιο το Επιχειρησιακό σχέδιο Τουριστικής προβολής για το διάστημα μέχρι το 2020. Το σχέδιο είναι ύψους 2 εκ ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ και θα περιλαμβάνει κυρίως δράσεις ψηφιακής προβολής λόγω των περιορισμών που θέτει το πρόγραμμα.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΗ ΧΥΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΠ
Δύο προτάσεις της Περιφέρειας για να χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 ενέκρινε

ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο με αντικείμενο την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων από τη λειτουργία περιβαλλοντικών υποδομών, όπως βιολογικοί καθαρισμοί, ΧΥΤΑ κλπ.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυση Εθελοντικού Δικτύου στα Ιόνια νησιά. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς, θα δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για την ενθάρρυνση της εθελοντικής δημιουργίας καθώς θα ασχολείται με το συντονισμό του εθελοντικού έργου στη βάση κοινών στόχων. Μέλη του δικτύου θα είναι φορείς και τοπικά παραρτήματα φορέων πανελλαδικής εμβέλειας, νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με εθελοντική δραστηριότητα στα γεωγραφικά όρια της Π.Ι.Ν.. Το Ε.Δ.Ι.Ν. δεν έχει μορφή νομικού προσώπου αλλά αποτελεί επιτελικό όργανο της Π.Ι.Ν. Η λειτουργική δομή του Ε.Δ.Ι.Ν. προβλέπεται από ένα κοινά αποδεκτό Σύμφωνο Καλής Συνεργασίας. Οι φορείς – μέλη του Δικτύου διατηρούν την αυτονομία τους και τη διοικητική τους δομή. Για την εισδοχή ενός φορέα ως μέλος στο Ε.Δ.Ι.Ν. απαιτούνται: α. Απογραφικό Δελτίο, β. Απόσπασμα πρακτικού απόφασης οικείου Δ.Σ. για την αποδοχή του Συμφώνου Καλής Συνεργασίας και την εισδοχή στο Ε.Δ.Ι.Ν. και, γ. Καταστατικό σύστασης και λειτουργίας του φορέα. Στο πλαίσιο του Ε.Δ.Ι.Ν θα συσταθεί Μητρώο μεμονωμένων εθελοντών. Για την υλοποίηση των σκοπών του Ε.Δ.Ι.Ν. και για τον ενδελεχή συντονισμό των φορέων – μελών σε κοινές δράσεις ορίζονται τρεις (3) Τομείς Εθελοντισμού: α. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, β. Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών, γ. Ποιότητας ζωής και Περιβάλλοντος. Η προβολή του Δικτύου, η προώθηση των σκοπών του, η διασύνδεση και επικοινωνία καθώς και η ενημέρωση γίνεται κατά βάση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Οι φορείς – μέλη ενθαρρύνονται να προβάλλουν τη δράση τους στη διαδικτυακή πύλη του Ε.Δ.Ι.Ν. Οι φορείς – μέλη δεν καταβάλλουν οικονομική συνδρομή και οι βασικές λειτουργικές ανάγκες (δημιουργία, φιλοξενία και συντήρηση ιστοσελίδας, έντυπο υλικό, γραμματειακή υποστήριξη) καλύπτονται
με μέριμνα της Αντιπεριφέρειας Απασχόλησης, Κοινωνικής
Μέριμνας και Εθελοντισμού μέσω δημιουργίας και στελέχωσης
Γραφείου Εθελοντισμού. Κύριο όργανο του Ε.Δ.Ι.Ν. είναι ενδεκαμελής (11) Εκτελεστική Γραμματεία με διετή θητεία.

ΕΞΕΔΡΕΣ
Δεν θα υπάρξει άλλος διαγωνισμός κατεδάφισης θαλασσίων εξεδρών αλλά η τροπολογία για τη μεταβίβαση της κυριότητας των εξεδρών στο Δήμο Κέρκυρας «κόλλησε» στην Κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή ως αντισυνταγματική. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου σε ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αριστερής κίνησης Ιονίου Τάσος Σαλβάνος. Επίσης ο κος Μωραίτης δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι σε αναμονή της απάντησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο εξετάζει τρόπους για την μεταβίβαση των εξεδρών στο Δήμο. Από την άλλη πλευρά οι ιδιωκτήτες θαλασσίων σκαφών αναψυχής που είναι στα δικαστήρια έχουν αθωωθεί στα ποινικά αλλά αναμένουν τα αστικά που θα ορίσουν και τα πρόστιμα.

ΓΑΡΙΤΣΑ
Ένταση δημιούργησε στο Περιφερειακό συμβούλιο το θέμα της αποκατάστασης του τείχους της Γαρίτσας. Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι αδιαφορεί για το θέμα, ο Περιφερειάρχης απέδωσε ευθύνες στην διακυβέρνηση Σπύρου Σπύρου , ενώ ο κος Σπύρου κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι εγκατέλειψε συμβασιοποιημένο έργο.

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
Καταγγελίες ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών στην Κασσιώπη επεκτείνει τις δραστηριότητες του χωρίς άδεια έκανε ο επικεφαλής της Επτανησιακής αναγέννησης Γιώργος Καλούδης. Η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή απάντησε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στο Λιμενικό να υποβάλλει έκθεση αυτοψίας και επίσης αναμένεται η απάντηση του κλιμακίου ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τη ρύπανση που προκαλεί η επιχείρηση στη θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα