Κέρκυρα: Ενημερωτική εκδήλωση από τη Fraport – Αντιδράσεις

14:58 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Ιωάννης Καποδρίστριας θα προχωρήσει σήμερα η Fraport. Η ενημέρωση θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο ενώ η εταιρεία έχει ήδη δημοσιοποιήσει ότι στοχεύει να παρέμβει με στόχο την επέκταση του του τερματικού σταθμού, τη δημιουργία νέου, την εγκατάσταση νέου συστήματος ελέγχου των αποσκευών, την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, την ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης, την αύξηση των σταθμών Check-in και την αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου. Με αφορμή τη σημερινή ενημέρωση, το Περιφερειακό Συμβούλιο, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση. Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση στην Κεφαλλονιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά μεταξύ άλλων την απόδοση της διαχείρισης των αεροδρομίων σε δημόσιο φορέα με την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.
Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας σε ανακοίνωση της καλεί όλους τους Κερκυραίους σήμερα στις 18:00 στο Επιμελητήριο να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στο Γερμανικό δημόσιο και δηλώνει ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή συνιστά πράξη παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και απροκάλυπτης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου με ποινικές προεκτάσεις. Συνιστά πράξη εξαπάτησης του ελληνικού λαού, προς όφελος της αποικιοκρατικών ορέξεων των κερδοσκοπικών μηχανισμών της Ε.Ε. και της εγχώριας πολιτικής και εργολαβικής διαπλοκής.
Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και κάθε άλλου στρατηγικού πόρου ανάπτυξης της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ερημίτη Πλους. Το αεροδρόμιο, ο Ερημίτης, το Ψυχιατρείο, ο Ίσσος, οι Αλυκές Λευκίμης, το Καστέλο Μιμπέλη ανήκουν στο Λαό, τονίζεται στην ανακοίνωση και αυτός με του αγώνες του μπορεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος. Tο μέλος του Συλλόγου και μέλος της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, Λάμπρος Ντούσικος,δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας οτι οι συλλογικότητες αυτές δεν αναγνωρίζουν ότι η μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων στη Fraport είναι οριστικό γεγονός ενώ επισημαίνουν ότι έχει ήδη υποβληθεί μήνυση από τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, για τη νομιμότητα των εγγράφων της παράδοσης των αεροδρομίων. Παράλληλα σκοπεύουν να καταφύγουν στο Ευρωπαικό δικαστήριο του Λουξεμβούργου με δικηγόρο τον κο Πέτρο Μηλιαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα