Κέρκυρα: Έκκληση ενότητας του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

11:11 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση.
Για όλους τους εργαζόμενους παγκοσμίως η 1η του Μάη είναι ημέρα αγώνα, μνήμης αλλά και τιμής σε εκείνους που με πάθος και αυταπάρνηση, αγωνίστηκαν για την κατοχύρωση του 8ώρου και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέσα από τα συνδικάτα πραγματοποιήθηκε μια σειρά πολυετών αγώνων με μάχες εναντίων

σκληρών και ανάλγητων εργοδοτών για να απολαμβάνουμε εμείς τώρα τα αγαθά από τους δικούς τους κόπους και τις δικές τους θυσίες.
Η 1η Μάη 2017 βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων αντιλαϊκών μέτρων, που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας υιοθετώντας βάρβαρες πολιτικές που πλήττουν το δικαίωμα της εργασίας της ασφάλισης, της περίθαλψης, της κοινωνικής πρόνοιας, της Παιδείας, της Υγείας. Παράλληλα, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, του δημόσιου πλούτου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ελαχιστοποιεί τις όποιες δυνατότητες πραγματικής ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής αφήνοντας τις βασικές ανάγκες του λαού στα χέρια του αδηφάγου μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο αυτό και ειδικά στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, από το πετσόκομμα των συντάξεων, από τη συνεχιζόμενη λιτότητα χωρίς τελειωμό, από τη δυσβάσταχτη φορολογία, από τις αμέτρητες στρατιές ανέργων, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να καταστήσουμε την Απεργία της 1η Μάη ένα δυνατό και μαζικό πολιτικό γεγονός, που θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους δανειστές και στους εργοδότες.
Οι πολίτες της χώρας μας πρέπει να είναι αποφασισμένοι να αντιπαλεύσουν αυτές τις συνταγές της εξαθλίωσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των κεκτημένων μας δικαιωμάτων, της υποταγής της χώρας στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Όλοι μαζί οφείλουμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
Επιστροφή όλων των περικοπών των συνταξιούχων.
Καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και στην απαγόρευση της (ανταπεργίας) lock out των εργοδοτών.
Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κάθε προσπάθεια αλλαγής του Ν.1264/82 είναι απόπειρα υπονόμευσης της αυτονομίας των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και της δημοκρατίας.
Άμεση επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας του συνόλου των όρων τους. Κατώτατος μισθός στα 750€.
Αποτροπή της εκποίησης της Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως αυτή που συντελείται αυτή τη στιγμή με τη Δ.Ε.Η.
Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής στους μισθούς και στις συντάξεις, στις πολιτικές υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Καμία άμεση εμπλοκή ή στρατιωτική διευκόλυνση της χώρας μας στην πολεμική ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ., ΔΕΥΤΕΡΑΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα