Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών – Εφήβων

20:40 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων» (ΚεΨΥΠΕ) πρόκειται να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ύστερα από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργο Φραγκιαδάκη, η λειτουργία του Κέντρου περιλαμβάνει τη σύσταση δεκατριών θέσεων εργασίας (διευθυντής Παιδοψυχιατρικής, επιμελητές Παιδοψυχιατρικής, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, κοινωνικός λειτουργός, εργοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός, επισκέπτης Υγείας, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) που έχουν ήδη εξασφαλιστεί με απόφαση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,

η οποία προβλέπει μεταφορά θέσεων από την κατάργηση του οργανισμού του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι άμεσα ωφελούμενοι του υπό σύσταση Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, όπως αναφέρει ο κ. Φραγκιαδάκης, είναι παιδιά και έφηβοι με προβλήματα ψυχικής υγείας, που χρειάζονται παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας, καθώς και οικογένειες βρεφών, παιδιών και εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας, οι οποίες έχουν ανάγκη παρεμβάσεων σε αυτό το επίπεδο, μέλλουσες μητέρες για τις οποίες απαιτείται ψυχολογική υποστήριξη και νεαρά ζευγάρια, που έχουν ανάγκη στήριξης στον γονεϊκό τους ρόλο.

Οι έμμεσα ωφελούμενοι είναι παιδιά και έφηβοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για εμφάνιση ψυχιατρικής διαταραχής, επαγγελματίες υγείας (παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, νοσηλευτές) μέσω της ενημέρωσης και της γενικότερης συνεργασίας, εκπαιδευτικοί, αλλά και η κοινότητα της περιοχής, μέσω της προαγωγής της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Από πλευράς της Διοίκησης του νοσοκομείου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράστηκε η ικανοποίηση, τόσο για τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όσο και για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, «ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που απασχολούσε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, ώστε να συσταθεί στο μέλλον το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου». – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα