«Κεχαριτωμένη Μαρία» στην ΕΡΤ3

10:57 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βραβευμένο κοινωνικό δράμα «Κεχαριτωμένη Μαρία» (Maria Full of Grace / María, llena eres de gracia), συμπαραγωγής Κολομβίας-ΗΠΑ-Εκουαδόρ 2004, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 23:00.

Υπόθεση:

Η Μαρία Αλβάρεζ είναι μια νεαρή κοπέλα 17 χρόνων που ζει σ’ ένα χωριουδάκι της Κολομβίας. Δουλεύει σε μια βιοτεχνία λουλουδιών και όλη μέρα κόβει τριαντάφυλλα. Εκεί πληρώνεται πολύ λίγο για τη δουλειά που κάνει, ενώ τα αφεντικά της, την κακομεταχειρίζονται. Σχεδόν όλα της τα χρήματα πηγαίνουν στο σπίτι για να συντηρήσει τη μητέρα της και την αδερφή της που είναι ανύπαντρη και έχει ένα παιδί. Η Μαρία μένει έγκυος, αλλά ανάμεσα σ’ αυτήν και το φίλο της δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη. Κουρασμένη και απογοητευμένη, μια μέρα αφήνει τη δουλειά της και αποφασίζει να πάει στην Μπογκοτά για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη. Όμως, μια τυχαία συνάντηση στο δρόμο της, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της. Μπροστά στην πρόκληση να κερδίσει πέντε χιλιάδες δολάρια μόνο για ένα ταξίδι και να βγει από τη μιζέρια στην οποία ζει, αποφασίζει να γίνει «βαποράκι».

Κάνει το πρώτο της ταξίδι με αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, καταπίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες κάψουλες ηρωίνης μπορεί. Στο τελωνείο της Νέας Υόρκης γίνεται αντιληπτή, μα γλιτώνει την εξέταση με ακτίνες Χ, όταν οι υπάλληλοι μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη της. Ανακουφισμένη πηγαίνει σ’ ένα ξενοδοχείο και ετοιμάζεται να αποβάλλει τα ναρκωτικά από τον οργανισμό της. Εκείνη τη στιγμή όμως, ανακαλύπτει τη σκληρότητα του κόσμου της παράνομης διακίνησης, όταν μια κοπέλα με παρόμοια αποστολή πεθαίνει. Σοκαρισμένη, αποφασίζει να το σκάσει και η αποστολή της είναι πλέον να σωθεί, μέχρι που ανακαλύπτει τη χάρη, η οποία θα την οδηγήσει σε μια νέα ζωή. Στο τέλος, αποφασίζει να μην επιστρέψει ποτέ πια στην πατρίδα της και να παραμείνει στις ΗΠΑ.

Βραβεία & Υποψηφιότητες:

Βραβείο Alfred Bauer Καλύτερης Πρώτης Ταινίας, καθώς και Ασημένια Άρκτο Καλύτερης Ηθοποιού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου 2004.

Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Σάντανς 2004.

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Καταλίνα Σαντίνο Μορένο).

Υποψηφιότητα για τη Χρυσή Άρκτο στο σκηνοθέτη Τζόσουα Μάρστον.

Σκηνοθεσία-σκηνοθεσία: Τζόσουα Μάρστον.

Παίζουν: Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, Βιρχίνια Αρίζα, Γιένι Πάολα Βέγκα, Ροντρίγκο Σάντσεζ Μπορχόρκεζ, Τσαρλς Άλμπερτ Πατίνο, Γκίλιεντ Λόπεζ, Γουίλσον Γκερέρο, Τζοάνα Αντρέα Μόρα, Φαμπρίσιο Σουάρεζ, Ματέο Σουάρεζ, Χουάνα Γκαρντέρας, Εβανχελίνα Μοράλες, Τζον Άλεξ Τόρο, Τζέιμι Οσόριο Γκόμεζ, Βίκτορ Μασίας.

Διάρκεια: 101΄

Keywords
Τυχαία Θέματα