Καβάλα: Συλλαλητήριο κατά των διοδίων

07:13 20/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλαλητήριο κατά των διοδίων πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα στον κόμβο του Αγίου Σίλα παρουσία φορέων και πολιτών με μικρή σχετικά συμμετοχή καθώς οι διαμαρτυρόμενοι δεν ξεπέρασαν τα 400 άτομα παρά την συντονισμένη προετοιμασία των προηγούμενων ημερών.

Την κινητοποίηση ανέλαβαν ο Δήμος Καβάλας και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με την δήμαρχο κ. Τσανάκα να τονίζει στην ομιλία της ότι με την διαμαρτυρία τους αυτή

προσπαθούν να αποτρέψουν ένα έγκλημα που συντελείται συνειδητά στην χώρα μας και στον Δήμο Καβάλας. Η τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού διοδίων σε όλη την Εγνατία καταστρέφει την οικονομική ζωή της Βόρειας Ελλάδας και μαζί με αυτή την κοινωνική και τουριστική ζωή του τόπου μας, σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ και των αντίστοιχων υπουργείων σε αγαστή συνεργασία με τη Εγνατία Οδό ΑΕ είναι ένα έγκλημα συνειδητό, με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, σε βάρος των επόμενων γενιών, ένα έγκλημα που οδηγεί στον αφανισμό του τόπου. Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι τα διόδια δεν θα γίνουν ούτε εδώ ούτε πουθενά διότι και οι συνεχόμενοι σταθμοί των διοδίων ακυρώνουν τον αναπτυξιακό ρόλο της Εγνατίας καθώς η ελαφρά τη καρδία τοποθέτησή τους στην παράκαμψη της Καβάλας θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της Καβάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα