Καβάλα: Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στα Λιπάσματα

11:54 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αδιέξοδο προέκυψε με την αδειοδότηση της νέας Εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ δεδομένου ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωση του διαπίστωσε προβλήματα νομιμότητας στο σύνολο της Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διαπίστωσε σειρά παρατυπιών εκ μέρους της εταιρίας ELFE ΑΒΕΕ κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της στην εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, καθώς εξακριβώθηκε ότι η ELFE

ABEE δεν είχε άδεια λειτουργίας σε ισχύ.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων και σήμερα το πρωί περίπου 200 εργαζόμενοι της Βιομηχανίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή λεωφόρο μαζί με τους ιδιοκτήτες φορτηγών του Σωματείου «Άγιος Χριστόφορος» που μεταφέρουν τα λιπάσματα. Όλη η πομπή κατέληξε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο στον οποίο έθεσαν το πρόβλημα τους, μέσω του προέδρου του Σωματείου τους κ. Θεοφυλακτίδη ενώ επέδωσαν και ένα σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ο κ. Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στο σύνολο των εργαζομένων δήλωσε ότι σε ότι αφορά την αδειοδότηση της εταιρείας θα τηρήσει αυτό που θα προκύψει από την Υπηρεσία μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, μία διαδικασία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι κατανοεί την σπουδαιότητα της Βιομηχανίας και την ανησυχία των εργαζομένων.
Σε δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα υποστήριξε μέσω της ανακοίνωσης του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαρίτση για την Βιομηχανία και των ατασθαλιών που διαπιστώνει ασκούνται πιέσεις με τον τρόπο αυτό ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι 180 απολυμένοι του εργοστασίου.
Από πλευράς του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε πως αν η ανακοίνωση αυτή σχετίζεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν οι απολυμένοι στο εργοστάσιο, τότε υπάρχει θέμα εκβιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα