Καβάλα: Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Γιάννη Δελή

19:06 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε σήμερα ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, πραγματοποιώντας αρχικά στις 10 το πρωί επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στο Εσκί Καπού στην Άσπρη Άμμο και στην συνέχεια είχε μία συνάντηση με τους εργαζόμενους των λιπασμάτων στην είσοδο του εργοστασίου.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι δήλωσε πως τα προβλήματα των προσφύγων και τα εργασιακά εντάσσονται

στο γενικότερο πλαίσιο της χώρας και έχουν ουσιαστικά την ίδια ρίζα στο πλαίσιο της λειτουργίας των καπιταλιστικών κρατών όπως της δικής μας , χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ- ΑΝΕΛ ως καπιταλιστική. Πρόσθεσε δε πως τις τελευταίες ημέρες σερβίρεται από την κυβέρνηση ένα νέο success story, αυτό της ανάπτυξης, την ώρα που η κυβέρνηση λεηλάτησε τον ελληνικό λαό κατακρεουργώντας μισθούς και συντάξεις, βαπτίζοντας τες ως μεταρρυθμίσεις. Για δε τον υπό ψήφιση αναπτυξιακό νόμο υποστήριξε ότι με αυτόν όσα αφαιρέθηκαν από τον ελληνικό λαό θα διοχετευτούν στο μεγάλο κεφάλαιο. «Οι εργαζόμενοι θα χάσουν ακόμη περισσότερα από το εισόδημα τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ για τον μεγαλομέτοχο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων κ. Λαυρεντιάδη υποστήριξε ότι εφαρμόζει ένα σύστημα ασύστολης εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα