Καβάλα: Έναρξη Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά

08:38 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χθες στην 1 η ώρα μετά το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τους σκακιστές και τις σκακίστριες της Καβάλας που κατέκτησαν πρόσφατα το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Παράλληλα σήμερα αρχίζουν οι αγώνες του 26ου ΟΠΕΝ Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Οι συμμετέχοντες υπολογίζονται φέτος σε 280 – 300 προερχόμενοι από 26 – 27 χώρες. Προσωπικότητες

του Διεθνούς Σκακιού, μέλη Εθνικών Ομάδων, διακεκριμένοι σκακιστές μακρινών και ιστορικών σκακιστικά χωρών, από τα βάθη της Ρωσίας μέχρι την Ινδία, αλλά και από τις μακρινές ΗΠΑ, Αυστραλία και Μαδαγασκάρη, δίνουν το μέτρο μιας πολύ ισχυρής διεθνούς διοργάνωσης.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται 10 γκραν-μετρ, 14 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 48 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες, που κατατάσσουν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα όχι μόνο στα ελληνικά τουρνουά αλλά και στα υψηλά standards των ευρωπαϊκών τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα