Καβάλα: Εναλλακτικό Φεστιβάλ Wood Wild Water σε όαση δροσιάς

13:37 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα πανέμορφο μονοπάτι που πριν από μια δεκαετία αποτελούσε προνόμιο των κατοίκων και των πολύ μυημένων περιπατητών, πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο το 8ο εναλλακτικό Φεστιβάλ Wood Wild Water στην περιοχή του χωριού Παλιά Καβάλα.

Το μονοπάτι
Πρόκειται για ένα φαρδύ και ευκολοδιάβατο μονοπάτι 2,5 χιλιομέτρων δίπλα σε ρέμα με πλατάνια.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής αναδείχθηκε αποκαλύπτοντας μια φυσική διαδρομή. Εκεί κάποιος συναντά κι έναν παλιό νερόμυλο που αναπαλαιώθηκε και μάλιστα κάποιες φορές λειτουργεί. Το χαρακτηριστικότερο σημείο της διαδρομής είναι ένας εντυπωσιακός καταρράκτης που δημιουργεί δύο βάθρες, ιδανικές για μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πυκνή βλάστησή του κάνει το χώρο δελεαστικό σε περιόδους καύσωνα.

Οι δράσεις
Σ’ αυτό το χώρο για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες υπαίθρου (αναρρίχηση, τοξοβολία, flying fox κ.α.), οικολογικά εργαστήρια, εργαστήρια για παιδιά, εικαστικές δράσεις, συναυλίες και Dj’s, διαλέξεις και παρουσιάσεις, εκθέσεις χειροτεχνίας, παραδοσιακών προϊόντων και βιβλίου.
Στο φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και δύο επίσημοι αγώνες ορεινού τρεξίματος 19 χιλιομέτρων και ορεινής ποδηλασίας 27 χιλιομέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα