Κατηγορίες εναντίον έξι για την τραγωδία στο Χίλσμπoρο το 1989

16:21 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατηγορίες εναντίον έξι ατόμων που φέρονται να ευθύνονται για την τραγωδία στο στάδιο Χίλσμπoρο το 1989, κατά την οποία σκοτώθηκαν 96 φίλαθλοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 760, απήγγειλε η βρετανική εισαγγελία την Τετάρτη.

Μεταξύ αυτών εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες 28 χρόνια μετά το συμβάν είναι τέσσερις πρώην αξιωματούχοι της αστυνομίας και κυρίως ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του σταδίου την ημέρα εκείνη.

Ο Ντάκενφιλντ, που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, κατηγορείται για «ανθρωποκτονία

εξ αμελείας». Ο πρώην αστυνομικός έχει ήδη παραδεχθεί ότι αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα εισόδου του γηπέδου προκαλώντας έτσι τη συρροή των οπαδών που βιάζονταν να εισέλθουν σε αυτό και προκαλώντας το ποδοπάτημα κάποιων εξ αυτών.

Άλλες κατηγορίες αφορούν την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, καθώς η αστυνομία κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Οι οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν το πρωί της Τετάρτης για την απαγγελία των κατηγοριών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου σώμα ενόρκων αποφάσισε ότι ο θάνατος των 96 οπαδών στο στάδιο Χίλσμπoρο δεν μπορεί να θεωρηθεί ατύχημα, επισημαίνοντας τις παραλείψεις της αστυνομίας.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 15 Απριλίου 1989 στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ στο στάδιο Χίλσμπoρο.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα