Κατατακτήριες δοκιμές Μονακό: Ο Ράικονεν στην pole ενός Γκραν Πρι μετά από εννέα χρόνια

20:22 27/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

O Κίμι Ράικονεν κατέκτησε την πρώτη του pole position μετά το 2008 και 128 αγώνες συνολικά, κυριαρχώντας στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Μονακό.

Στα 38 του χρόνια, ο Φινλανδός πιλότος της Scuderia έδειξε ότι παλαιώνει σαν το καλό κρασί, βγαίνοντας νικητής από μια συναρπαστική μάχη για την pole position στους δρόμους του Πριγκιπάτου, η οποία είδε τους τρεις πρώτους πιλότους να καλύπτονται από 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Δεύτερος, μόλις 43 χιλιοστά πίσω από τον Ράικονεν, ήταν ο έτερος πιλότος της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει την pole αλλά στο τέλος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του ομόσταυλού του, κλειδώνοντας την πρώτη σειρά της εκκίνησης για λογαριασμό της Ferrari και κλέβοντας τη δεύτερη θέση από τον Βάλτερι Μπότας της Mercedes, μόλις για δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από την 13η θέση καθώς προβλήματα πρόσφυσης που αντιμετώπισε με το μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια του Q2, δεν του επέτρεψαν να μπει στη δεκάδα. Το ατύχημα του Φαντόορν που συνέβη ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του Q2, και ενώ ο Χάμιλτον βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, σφράγισε τη μοίρα του Βρετανού πιλότου αποκλείοντάς τον από το Q3.

Οι Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο θα ξεκινήσουν από την τέταρτη και πέμπτη θέση, μπροστά από την Toro Rosso του Κάρλος Σάινθ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Force India του Σέρχιο Πέρες, η Haas του Ρομάν Γκροζάν και οι δύο McLaren των, Τζένσον Μπάτον – ο οποίος συμμετέχει εκτάκτως στο Μονακό στη θέση του Αλόνσο – και του Στόφελ Φαντόορν.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Μονακό θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα