Καταργούνται τα περιφερειακά υποθηκοφυλάκεια

20:35 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις αλλαγές που προωθούνται με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός ο οποίος αναφέρθηκε στα υποθηκοφυλάκεια, τονίζοντας, ότι «ενα νομοσχέδιο που έχει μια σύντομη περίοδο διαβούλευσης, τελειώνει δηλαδή η διαβούλευση στις 5 Ιουλίου, το οποίο μεταξύ των άλλων έχει να κάνει με τα υποθηκοφυλακεία και θα

νομοθετήσει ένα νέο υποθηκοφυλακείο που θα εδρεύει στη Λάρισα, όχι αυτό που είναι τώρα αλλά με ένα που θα δημιουργηθεί. Θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, θα αλλάξει ο προϊστάμενος και κυρίως θα επιφέρει ταλαιπωρία στους ανθρώπους της περιφέρειας της Λάρισας. Θα καταργηθούν τα περιφερειακά, δηλαδή Τυρνάβου, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Κισσάβου και Πυργετού. Εκ πρώτης όψεως δεν προκύπτει πως θα είναι λειτουργικό και κυρίως δεν προκύπτει η αναγκαιότητα της συγχώνευσης και της κατάργησης των υποθηκοφυλακείων, ποιο θα είναι το όφελος δηλαδή. Εκείνο που φαίνεται ξεκάθαρο είναι ότι ο δικηγόρος που έχει έδρα την Ελασσόνα ή τον Τύρναβο θα αναγκάζεται να κάνει την έρευνά του στη Λάρισα, αυτό σημαίνει επιβάρυνση για τον ίδιο και η επιβάρυνση μετακινείται στον εντολέα του».


Ερωτηθείς για την μηχανοργάνωση των υποθηκοφυλακείων, τόνισε ότι » δεν υπάρχει μηχανοργάνωση, είναι αίτημα που δεν έχει γίνει δεκτό ούτε στα δικαστήρια ούτε σε άλλες σχετικές υπηρεσίες, ο πολίτης θα επιβαρυνθεί σε αυτή την περίπτωση. Είναι κινήσεις που γίνονται σε μια καλλικρατικοποίηση όλων των πάντων, χωρίς να έχουν ακόμα προκύψει τα οφέλη που έχουν προκύψει και στον Καλλικράτη της αυτοδιοίκησης». Αναφορικά με τα δεδομένα που θα ισχύσουν από εδώ και στο εξής στις αναβολές ο κ. Κατσαρός είπε :

Keywords
Τυχαία Θέματα