Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο της Μελίνας – Διάψευση ΥΠΕ

11:41 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευθύνες σε μία νοσηλεύτρια για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασχάκη, κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας πριν από περίπου ένα χρόνο στο Βενιζέλειο, επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεθοδευμένες ενέργειες και υποστηρίζει ότι η νοσηλεύτρια, που καλείται να απολογηθεί ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης,

κατηγορείται με αίολο τρόπο ότι χορήγησε στο μικρό κορίτσι ποσότητα αδρεναλίνης και ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου.
Διαψεύδει την επίρριψη ευθυνών σε μία και μόνη νοσηλεύτρια η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μαυρομάτη. Με δήλωσή της στην εφημερίδα Πατρίς αναφέρει: “Το πόρισμα της καθηγήτριας κ. Ματσώτα δεν καταλήγει πουθενά, με την έννοια ότι δεν ενοχοποιούνται κάποια πρόσωπα για τον θάνατο του παιδιού ούτε μια συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό είναι ψέμα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε νέα ΕΔΕ, γιατί δεν έχουμε απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη και χάθηκε ένα παιδί. Οι γονείς περιμένουν να μάθουν την αλήθεια και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διερευνούμε την υπόθεση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα