Κατά της TTIP ο Δήμος Ηρακλείου

09:25 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από την πρόταση της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου, μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ενάντια στις Διατλαντικές Συμφωνίες Εμπορίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ότι ανακηρύσσει τον Δήμο «Ελεύθερη Ζώνη από αυτές τις συμφωνίες», λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνική ευημερία των πολιτών, στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομική ανάπτυξη και προαγωγή του τόπου, στα θεμελιωμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο, δηλώνει την συμμετοχή στα εθνικά και στα διεθνή

δίκτυα τοπικών αυτοδιοικήσεων, υποστηρίζει το θέμα στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, και αναλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) είναι μια συμφωνία υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Οι συζητήσεις γίνονται με πλήρη αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου από το Ευρωκοινοβούλιο ή τα εθνικά κοινοβούλια. Υπάρχουν αρκετές εκθέσεις για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν, αν η συμφωνία αυτή υπογραφεί και ισχύσει, στις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, στο περιβάλλον και στην ποιότητα των τροφίμων, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή, στη δημοκρατία, στην εργασία, στα κοινά αγαθά, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στο δικανικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα