Καρδίτσα: Και πάλι αναμονή για το Ειδικό Σχολείο

13:25 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα κτιριακά προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καρδίτσας θα συνεχίσουν να υφίστανται, τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια, με τη διαφορά ότι άνοιξε ένα παράθυρο φωτός, μέσω της δέσμευσης για κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου, σύγχρονων προδιαγραφών, 1.400τ.μ, που αντλήθηκε από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας, παρουσία του Δ/ντα Συμβούλου “Κτιριακές Υποδομές α.ε” Βασίλη Καραγιάννη, των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Σπ. Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, εκπροσώπων του

Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών ΑΜΕΑ, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου, και με την συμμετοχή της φιλοξενούμενης δημοτικής αρχής, από την οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Γιάννης Σβάρνας και Κώστας Ξυλωμένος, ενώ από την αντιπολίτευση του δήμου συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρ. Δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός και η Δημ. Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μαρία Αμπατζή.

Τα κτιριακά προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καρδίτσας είναι ήδη γνωστά στη δημοτική αρχή πλέον των δυο χρόνων, η οποία αρχικά θέλησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την προσθήκη ενός κτιρίου 300τ.μ, λύση που “σκόνταψε¨ούτως ή άλλως και λόγω έλλειψης χρηματοδοτικών πόρων και λόγω μη έγκρισης του κτιριολογικού προγράμματος από του Υπουργείο Παιδείας.
Στην χθεσινή σύσκεψη αναζητήθηκε λύση τόσο σε επίπεδο μελέτης όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης του νέου ειδικού σχολικού κτιρίου, όπου μετά από διαλογική συζήτηση, προέκυψε η τοποθέτηση του διευθύνοντα της “Κτιριακές Υποδομές α.ε” Βασίλη Καραγιάννη, η οποία εν πολλοίς επικεντρώνεται στο ότι η “Κτιριακές Υποδομές α.ε” θα αναλάβουν το όλο έργο δηλαδή και την κτιριολογική μελέτη (θα ολοκληρωθεί το 2018) και την χρηματοδότηση και τη δημοπράτηση του έργου.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής θα πρέπει να τηρηθούν να δεσμευθέντα σε ότι αφορά τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται και παράλληλα να απευθύνει σχετικό αίτημα στην Κτιριακές Υποδομές α.ε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία

Keywords
Τυχαία Θέματα