Καρδίτσα: Η πρωτοπορία του Δικτύου Παιδικών Βιβλιοθηκών

08:00 11/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και μια πρωτοπορία της Καρδίτσας, που ξεδιπλώνεται μέσα από το δίκτυο δεκάδων δημοτικών δομών. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο και μέχρι και τις 10 Μαΐου, υλοποιούνται δύο εξαιρετικά προγράμματα. Το ένα είναι σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

και έχει τίτλο «Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα». Ένα πρόγραμμα όπου τα παιδιά μαθαίνουν τις συνήθειες των μικρών και μεγάλων Ελλήνων της εποχής του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, κι έρχονται σε επαφή με αντικείμενα της καθημερινότητας της εποχής εκείνης μέσα από το πλούσιο υλικό που δάνεισε το μουσείο στις Παιδικές Βιβλιοθήκες.

Στη συνέχεια τα παιδιά μέσα από φύλλα εργασίας που τους δίνουμε φτιάχνουν κόμικς κι άλλες κατασκευές σχετικές με την εποχή!!!

Το 2ο πρόγραμμα, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Καρδίτσας κι έχει τίτλο «Οικιακή Κομποστοποίηση».

Η Τεχνολόγος Γεωπόνος του Δήμου Καρδίτσας Κυρία Μαρίνα Δουλγεράκη, μιλάει στα παιδιά για την οικιακή κομποστοποίηση και τους δείχνει στην πράξη με υλικά που φέρνουν μαζί τους τα παιδιά, πως μπορούμε να μειώσουμε τα σκουπίδια σε πόλεις και χωριά και να κάνουμε πιο όμορφο και καθαρό το περιβάλλον.

Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο ο Δήμος Καρδίτσας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και το εφαρμόζει στην πράξη σε περίπου 200 νοικοκυριά του Δήμου μας.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τις τάξεις τους στα προγράμματα των παιδικών βιβλιοθηκών, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2441071346 & 6978413464 με τον Βιβλιοθηκονόμο Κύριο Θανάση Κουρόγλου,

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Καρδίτσας Κύριο Αραμπατζή Δημήτρη και τον προϊστάμενο Κύριο Κώστα Λάντζο για τις διευκολύνσεις που μας κάνουν και φυσικά την Κυρία Μαρίνα Δουλγεράκη, που με μεγάλη υπομονή υλοποιεί ένα θαυμάσιο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα