Καρδίτσα: Έκκληση για σωστή διαχείριση του νερού

16:02 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας & λοιπών Δήμων μέσω ανακοίνωσης απευθύνει έκκληση στα μέλη του, για σωστή διαχείριση του νερού (αποφυγή της αλόγιστης χρήσης που παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα) προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα μειωμένης παροχής ιδίως σε οικισμούς που βρίσκονται σε καταληκτικά σημεία του δικτύου του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Παρακαλούνται οι δημότες, ενόψει του επικείμενου καύσωνα και εν γένει της καλοκαιρινής περιόδου, να συμβάλλουν ενεργά στον έλεγχο του προβλήματος, αποφεύγοντας να χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό για μη ενδεδειγμένες

χρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

• Αποφεύγουμε την άσκοπη κατανάλωση πόσιμου νερού για καθαρισμό ή δροσισμό μεγάλων επιφανειών.

• Δεν επιλέγουμε τις ώρες αιχμής για πότισμα κήπων, λουλουδιών κ.λπ. Η εν λόγω κατανάλωση πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να καταλήγει το νερό της ύδρευσης να εξυπηρετεί αρδευτικούς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι η συνετή κατανάλωση νερού αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία απέναντι στο φλέγον ζήτημα της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων που αποτελεί υποχρέωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων αλλά και κάθε πολίτη.

Αν όλοι αντιμετωπίζουμε το νερό ως πολύτιμο για τη ζωή αγαθό δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κουρκούνας Βασίλειος, το οποίο δεν είναι ανεξάντλητο, χωρίς να το εκτιμούμε μόνο σε συνθήκες στέρησής του, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ποσότητα και την ποιότητα που φτάνει στις βρύσες μας, τόσο για μας σήμερα όσο και στο μέλλον για τα παιδιά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα