Κάλεσμα Εργατικών για διαδηλώσεις με αίτημα νέες εκλογές – 21 Ιουνίου παρουσιάζει πρόγραμμα η Μέι

16:26 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έπειτα από ημέρες πολιτικής αναταραχής που προκλήθηκε από την απώλεια αυτοδυναμίας για το κυβερνών κόμμα στις πρόωρες εκλογές, ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης της κοινοβουλευτικής περιόδου, για τις 21 Ιουνίου όταν η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει το νομοθετικό πρόγραμμά της. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν ότι η Τερέζα Μέι θα καταλήξει σε συμφωνία

με το συντηρητικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, προκειμένου να προσφέρει την κοινοβουλευτική στήριξή του στη βρετανή πρωθυπουργό.

Oι κυβερνώντες Συντηρητικοί στη Βρετανία και στη Βόρεια Ιρλανδία (DUP) δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για την παροχή στήριξης προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μετέδωσε το Sky News επικαλούμενο πηγές.

Στο μεταξύ, ο Τζον ΜακΝτόνελ, ο οποίος σε περίπτωση νίκης του Εργατικού Κόμματος θα οριζόταν υπουργός Οικονομικών, κάλεσε να βγουν στους δρόμους ένα εκατομμύριο πολίτες για να οδηγηθούν και πάλι οι Βρετανοί στις κάλπες σε μια δεύτερη εκλογική διαδικασία που, όπως υποστηρίζει, θα απομακρύνει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι από την εξουσία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mirror.

Μετά την εξασφάλιση πολύ περισσοτέρων εδρών από ό,τι αναμενόταν, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει σε ετοιμότητα να ανατρέψει την Μέι.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Λονδίνο: Καμιά ελπίδα για επιζώντες -17 οι νεκροί

Keywords
Τυχαία Θέματα