Καλαμάτα: Στην «κατάψυξη» και σήμερα -χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα- ο νομός

10:10 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατάψυξη και σήμερα η Μεσσηνία -όπως και ολόκληρη η χώρα- με ιδιαιτέρως χαμηλές, αρνητικές πολλές ώρες την ημέρα θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό που καθιστά δυσχερή την κυκλοφορία των οχημάτων σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και τα υπόλοιπα ορεινά του νομού μας, συνεχίζει να χιονίζει κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και αργά το βραδυ.
Ιδιαίτερη προσοχή, χρειάζεται να δειξουν οι οδηγοί που κινούνται στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου και Καλαμάτας-Τρίπολης-Αθήνας καθώς

σε ορισμένα τμήματα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Αλυσίδες ειδικότερα, χρειάζονται τα οχήματα στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας από το 84 έως το 210 χιλ/τρο, στο δρόμο Τρίπολης-Καλαμάτας από το 7,5 έως το 30 χλμ καθώς και από το 26ο χιλ/τρο έως το 41ο χιλ/τρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Επίσης από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινωθηκε πως με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση-παγετός), απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε συγκεκριμενα τμηματα του αυτοκινητοδρόμου Καλαμάτα-Τρίπολη-Κόρινθος.

Επίσης με απόφαση του δήμου Πυλου-Νέσατορος σήμερα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Χανδρινου , Σουληναριου και Βλαχοπούλου. Τα υπόλοιπα σχολεία της Μεσσηνίας, λειρουργούν κανονικά.

Ως θερμαινόμενος χώρος για όσους έχουν αναγκη λειτουργεί μέχρι το βραδυ το Α΄ΚΑΠΗ του δήμου Καλαμάτας (στην οδό Μπούτση 1) τηλέφωνο 27210 95655.
Επίσης στη διάρκεια της ημέρας στη διάθεση των πολιτών είναι και το Β’ ΚΑΠΗ του δήμου (στην περιοχή Κουφού Ελιές).

Keywords
Τυχαία Θέματα