Καλαμάτα: Σε χώρους του παλιού νοσοκομείου, οι 41 μετανάστες

11:05 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην παλιά «σχολή της νοσηλευτικής» δίπλα στο νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας, επί της οδού Αθηνών φιλοξενούνται απο χθες, οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε παράπηγμα αγροκτήματος στην παραλία Μαράθι της Κορώνης.

Οι μετανάστες είχαν από τη Δευτέρα το απόγευμα, μεταφερθεί με μέριμνα του δήμου Πύλου-Νέστορος στο παλιό ξενοδοχείο «Πανόραμα» στο κάστρο της Κορώνης, όπου φιλοξενήθηκαν τις πρώτες ώρες, ενώ χθες μετά από σύσκεψη που έγινε στο παλιό Δημαρχείο της Καλαμάτας, αποφασίσθηκε η προσωρινή τους φιλοξενία, στο

κτίριο της Νοσηλευτικής.

Το ταξίδι των συγκεκριμένων ανθρώπων με τελικό προορισμό την Ιταλία, είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια στην Αθήνα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Οι διακινητές τους έφεραν με λεωφορεία και τους άφησαν ξημερώματα Κυριακής στην παραλία στο Μαράθι, όπου εκεί τους περίμενε ένα ιστιοφόρο. Επιβιβάστηκαν για να φύγουν στην Ιταλία και αφού ανοίχτηκαν στη θάλασσα και πέρασαν κάποιες ώρες εν πλω, τους έπιασε θαλασσοταραχή και οι δύο διακινητές -πιθανότατα Ουκρανοί- γύρισαν πίσω στις ακτές της Μεσσηνίας, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν. Ομως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και έτσι οι 41 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν και τη Σομαλία, μεταξύ τους 12 γυναίκες (σ.σ. η μια έγκυος), 15 παιδιά και 14 άνδρες, βρήκαν καταφύγιο σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη σε κοντινό αγρόκτημα – ενώ κάτοικοι της περιοχής, ίσως και οι ίδιοι οι διακινητές σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα