Καλαμάτα: Περαιτέρω αναλύσεις για την ποιότητα του νερού ζητάει ο Αντωνόπουλος

09:51 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιστοποιημένες αναλύσεις για την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι της ευρύερης περιοχής της Καλαμάτας, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι και γεωτεχνικός.

Ο κ.Αντωνόπουλος σημείωσε -μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας- πως είναι απαραίτητο να πιστοποιηθεί από διαπιστευμένο φορέα ότι το νερό της πόλης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, διότι το διάστημα που προηγήθηκε ασκήθηκε μεγάλη πίεση και ενδεχομένως η ποιότητα του να

επιβαρύνθηκε από την ευρύτατη χρήση φαρμάκων σε καλλιέργειες, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες ελιάς. «Προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα -κυρίως από την δακοπροσβολή- χρησιμοποιήθηκαν τόσα φυτοφάρμακα που θα μπορούσαν τοξικές ουσίες τους να έχουν εισχωρήσει στο νερό, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους», σημείωσε ο κ.Αντωνόπουλος.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει κατ΄απανάληψιν διαβεβαιώσει πως το νερό της Καλαμάτας δεν έχει κανένα πρόβλημα καθώς και ότι ο μηχανισμός της ΔΕΥΑΚ για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού είναι απολύτως αξιόπιστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα