Καλαμάτα: Η επίσκεψη του Νίκου Παππά

11:12 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Καλαμάτα επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Η επίσκεψη του ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια ο κ.Παππάς βρέθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στη συνέχεια παρέστη σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού και το βραδυ μιλησε σε πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο

του Διοικητηρίου για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Το μεσημέρι, ο υπουργός παρεχώρησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκεί διευκρίνισε πως “δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω λιτότητα καθώς η χώρα βρίσκεται σε φάση σταθερότητας και ανάπτυξης κι αυτό το κατάφερε μια αριστερή κυβέρνηση και οι θυσίες των πολιτών”. Αναφερόμενος στην πορείας της χώρας, είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα την βγάλει από την κρίση και όσοι δεν το αναγνωρίζουν αυτό, κινούνται από πολιτική σκοπιμότητα. “Είναι είτε κάποιοι εταίροι μας που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, είτε κάποιοι εμπαθείς αντιπολιτευόμενοι, που ακόμα και στο εξωτερικό αρνούνται να βάλουν έστω και μια φορά την φανέλα της εθνικής Ελλάδος και φοράνε τη φανέλα του ΔΝΤ, ακόμα κι όταν βρίσκονται μέσα σ’ έναν Ευρωπαϊκό δημοκρατικό θεσμό, όπως είναι το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο”
Επίσης μιλώντας για τους δείκτες ανάπτυξης, σημείωσε ότι για το 2016 η χώρα θα γράψει ανάπτυξη 0,3 με 0,4 και πλεόνασμα άνω του 2% ενώ ο στόχος ήταν στο μισό τοις εκατό. Από την αρχή του 2015 έως τώρα, πρόσθεσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, έχουμε αύξηση της απασχόλησης με 240 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2.3, τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στο 0,6, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 12%, οι επενδύσεις κατά 10% και ο τουρισμός προβλέπεται για δεύτερη χρονιά να έχει αύξηση αντίστοιχη με την περυσινή.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δημοσκοπήσεις και τις φήμες για πρόωρες εκλογές, ο κ. Παππάς τόνισε: “Αν πιστεύαμε στις δημοσκοπήσεις θα έπρεπε να είχε νικήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και η ΝΔ στις εκλογές του Γενάρη και του Σεπτέμβρη. Εύχομαι καλή τύχη σ αυτούς που πιστεύουν τα νούμερα που παρουσιάζουν οι καθ ομολογίας πολιτικά προσανατολισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και σ ότι αφορά την δημιουργία κλίματος, υπερτιμάται πλέον κι αυτή τους η δυνατότητα, οπότε μ αυτήν την έννοια αναληθή είναι και τα σενάρια πρόωρων εκλογών.
“Οσοι στηρίζονται σ αυτές τις δημοσκοπήσεις, θα ξυπνήσουν και τα εκλογικά αποτελέσματα θα τους έχουν βάλει ξανά στη θέση της αντιπολίτευσης” είπε ο κ. Παππάς, εξηγώντας ότι κάποιοι επιθυμούν εκλογές, έχοντας το άγχος των μεγάλων υποθέσεων όπως η Νοβάρτις, ο Κήρυκας Χανίων και η Siemens.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Σφοδρή επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς, στην κεντρική του ομιλία στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοκκητηρίου. Μάλιστα σε ό,τι αφορά στην επιβολή νέων μέτρων, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για περαιτέρω λιτότητα» και με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
Σημαντικές ειδήσεις «βγήκαν» από τη σύσκεψη που ο κ.Παππάς είχε με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης (ήταν εκεί οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας και ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος (ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης απουσιάζει στη Σικελία) Παναγιώτης Πετρόπουλος)
Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η διαδικασία με τους Δασικούς Χάρτες δεν αναστέλλεται, οι μελέτες για το Καλό Νερό-Τσακώνα και το Καλαμάτα-Ριζόμυλος θα είναι έτοιμες μέσα στο Μάρτιο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση για τους Δήμους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και πως η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση διότι, εκτός των άλλων, μπορεί να συμβάλει στη μεγάλη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής με εφαρμογές που αναφέρονται στη γεωργία ακριβείας.
Ο Νίκος Παππάς, όπως ανέφερε ο ίδιος, κατέγραψε όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν κατά τις επαφές που είχε στην Καλαμάτα με τους θεσμικούς παράγοντες και κάθε θέμα θα το προωθήσει στον αρμόδιο υπουργό. Ανέφερε ότι σκοπός του είναι να έρθει ξανά στην Καλαμάτα ώστε να αξιολογηθεί με τους θεσμικούς παράγοντες πόσο έχουν προχωρήσει τα θέματα που του έθεσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα