Καλαμάτα: Εναντίον του «συμπυκνωμένου νεοφιλελευθερισμού» η κυβέρνηση, υποστηρίζει ο Κατρούγκαλος

10:53 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από πολιτική αντίσταση απέναντι «στο πρόγραμμα του συμπυκνωμένου νεοφιλελευθερισμού», χαρακτηρίζεται η πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε από την Καλαμάτα, το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Εργασίας και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Και στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, εντάσσονται οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στα εργασιακά και σε άλλους τομείς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο υπουργός με τους άλλους δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος

στην Μεσσηνία, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, απαρίθμησαν σειρά θετικών αποφάσεων που τόνισαν ότι πήρε η κυβέρνηση για τα τοπικά ζητήματα. Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγιναν αναφορές και για το ζήτημα των πλημμυρών, με τους βουλευτές να υπογραμμίζουν ότι πρώτη φορά δόθηκαν από την κυβέρνηση επιδόματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας.

Αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστησαν επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αρχών του Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας σημείωσε ότι το υπουργείο του θα πάρει μέτρα για την ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων και ειδικότερα θα αποφασίσει την αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε από την κυβέρνηση στους Δήμους για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την πλημμύρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναγνώρισε ότι «είναι πολύ λίγα τα χρήματα», άφησε όμως να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει χρηματοδότηση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τους πληγέντες.
Σχετικά με τις αναφορές που έγιναν και από κυβερνητικά στελέχη πως δηλαδή, η κυβέρνηση αδίκησε με την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης κάποιους Δήμους, δίνοντας πολλά, αναλογικά, χρήματα σε άλλους που δεν είχαν μεγάλες ζημιές, ο υπουργός παρατήρησε σε έντονο ύφος ότι «η μεζούρα της δυστυχίας του ανθρώπου είναι η πιο μικροπολιτική πράξη. Ντροπή σε όσους το λένε αυτό».
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες για το αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό χρειάζεται να γίνει σε επόμενη φάση και όχι τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα