Καλαμάτα: Αύριο τελικά η έναρξη του καρναβαλιού

11:05 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύριο θα γίνει τελικά η έναρξη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών σήμερα το απόγευμα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κάλεσε το κοινό σε συμμετοχή στην εναρκτήρια τελετή, τονίζοντας ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι, που θα διενεργηθεί για πέμπτη φορά φέτος,

μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα άλλα καρναβάλια σε πανελλαδικό επίπεδο. Το Καρναβάλι της Καλαμάτας προβάλλεται πανελλαδικά και εξασφαλίζει την προβολή της πόλης και της περιοχής της, έχει δε ψυχαγωγικό σκοπό, αποσκοπώντας στη δωρεάν διασκέδαση όσων μετάσχουν και εκείνων που θα το παρακολουθήσουν. Υπάρχουν, ακόμη, και οικονομικές παράμετροι, καθώς θα δουλέψουν τα καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις, με ευνοϊκό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, ενώ εξυπηρετεί και τουριστικούς σκοπούς.
Στην εναρκτήρια τελετή θα είναι πρωταγωνιστές χιλιάδες καρναβαλιστές και παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Χρήστος Φερεντίνος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: 11 Φεβρουαρίου: Τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και συναυλία με τους «Walkman The Band»
18 Φεβρουαρίου- Νυχτερινή παρέλαση στους δρόμους της Καλαμάτας με τερματισμό στην κεντρική πλατεία- Παρουσιαστής θα είναι ο Σάββας Πούμπουρας. Συναυλία με το συγκρότημα «48 Ώρες»
20 Φεβρουαρίου: Deja vu, ένας διαγωνισμός μίμησης και μεταμφίεσης στο Πνευματικό Κέντρο
25 Φεβρουαρίου- Ο τελικός των παιχνιδιών, που θα συνεχιστεί με Disco Party στο ξενοδοχείο Elite
26 Φεβρουαρίου: Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου
3 Μαρτίου: Απονομή βραβείων στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο (τηλ 2721 40 30 20), καθώς και στην ιστοσελίδα kalamatianokarnavali.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα