Και το όνομα αυτού…

13:20 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει , κυρίως σε γονείς, αλλά και αναδόχους η απόφαση της Μητρόπολης Πατρών να απαγορεύσει τη βάπτιση με δύο ονόματα.

Έτσι από το καλοκαίρι όσοι επεχείρησαν σε ενορίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να βαφτίσουν το παιδί τους ή να γίνουν ανάδοχοι άκουγαν από ιερείς πως δεν επιτρέπεται να δώσουν δύο ονόματα στο παιδί ή στο βαφτιστήρι τους.

Το σκεπτικό της Μητρόπολης , σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ, είναι

πως το παιδί πρέπει να έχει ένα όνομα για να μην μπερδεύεται και για να έχει έναν και μοναδικό προστάτη που να γνωρίζει το βίο του και να προσπαθεί να διδαχθεί από αυτόν.

Έτσι πολλοί γονείς, προκειμένου να δώσουν στα παιδιά τους δύο ονόματα, αναζητούν πλέον εκκλησίες εκτός Πατρών και πέρα από τη δικαιοδοσία της Μητρόπολης προκειμένου να πραγματοποιήσουν το μυστήριο όπως επιθυμούν.
Αρκετοί πάλι, προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, φροντίζουν όμως να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.
Να αναφέρουμε τέλος πως είχε προηγηθεί η απόφαση να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών, σπιτιών, κτημάτων και άλλων εξωεκκλησιαστικών χώρων.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα