Και Δημοτικό Σχολείο μέσα στις φυλακές Λάρισας

13:57 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις τάξεις του δημοτικού σχολείου θα μπορούν να παρακολουθούν σύντομα μέσα στις φυλακές Λάρισας οι αναλφάβητοι κρατούμενοι του καταστήματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δ/ντης του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια στις φυλακές Λάρισας Γιώργος Τράντας, ανέφερε ότι εκκρεμούσε η έγκριση απο το Υπουργείο Παιδείας όμως εν τέλει

δρομολογήθηκε η διαδικασία: «Είναι πολή σημαντική εξέλιξη, καθώς οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι είτε αλλοδαποί είτε αναλφάβητοι κυρίως οι τσιγγάνοι. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία και σε αυτούς να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν ελληνικά, ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια αν το θελήσουν και στις τάξεις του γυμνασίου (ΣΔΕ). Έχει διαπστωθεί ότι όσοι κρατούμενοι μπαίβουν σε αυτή τη μαθησιακή διαδικασία, δεν σταματούν αλλά συνεχίζουν. Από το ΣΔΕ στο Λύκειο, ενώ έχουμε και 4 φοιτητές σε πανεπιστήμια οι οποίοι σπουδάζουν εξ αποστάσεως.»

Μείζον θέμα για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις φυλακές και τους κρατούμενους που παρακολουθούν, παραμένει η λειτουργία του άτυπου Λυκείου μέσα στο χώρο του 2ου ΣΔΕ η οποία είναι ακόμη στον «αέρα». Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι λειτούργησε για πρώτη φορά τμήμα πρώτης λυκείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα