Κ. Μητσοτάκης: Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη – Εκλογές η μόνη λύση

20:08 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απολογισμό της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ο Κ. Μητσοτάκης. «Κανείς δεν έχει κάνει τόσο ζημιά μέσα σε τόσο σύντομο χρόνικό διάστημα. Υπονόμευσαν με συκοφαντία και με λάσπη κάθε προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Πήραν μια οικονομία σε ανάπτυξη και την μετέτρεψαν σε ύφεση», ήταν τα πρώτα λόγια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η οπισθοχώρηση της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Και σήμερα πανηγυρίζετε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε επίπεδο δημοσιονομικών δεικτών το 2017 στο επίπεδο του 2014.

Αυτά αν όλα πάνε καλά, αλλά τι πήγε καλά αυτά τα δύο χρόνια». Τόνισε ότι «είστε μια κυβέρνηση με μηδενική αξιοπιστία» και πρόσθεσε: «Υποσχεθήκατε ελπίδα και προκαλέσατε απογοήτευση και κατάθλιψη, υποσχεθήκατε αλλαγή και κρατάτε τη χώρα στο παρελθόν. Είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί όχι την προηγούμενη αλλά την επόμενη, είσαστε απαξιωμένη, αναρωτιέμαι πια θα είναι η παρακαταθήκη σας όταν φύγετε από την εξουσία»». Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Ανεβήκατε στην εξουσία με σημαία ότι θα καταργήσετε τη λιτότητα, με ένα νόμο, ένα άρθρο».

«Τα μέτρα για το χρέος ισοδυναμούν με μνημόνιο, μετά το 3ο μνημόνιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ακόμη ότι η μείωση του χρέους είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για να πάει μπροστά η χώρα.

«Ο φετεινός προϋπολογισμός αποτυπώνει και συμπυκνώνει όλα τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο και «δεν γνωρίζετε τίποτε για το πώς δουλεύει η πραγματική παραγωγή».

Σε σχέση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: Το Τσοβόλα δώστ’ τα όλα», το πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα κ. Τσίπρα».

Χρειάζεται ένα εμπροσθοβαρές, ελληνικής έμπνευσης πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, είπε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε στην Ευρώπη ούτε ως εκβιαστές ούτε ως μαύρο πρόβατο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επανεκκίνηση, που μπορεί να προκύψει μόνο με πολιτική αλλαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα