Κ. Μητσοτάκης: Η διγλωσσία στο ζήτημα του Ελληνικού κρατά πίσω τη χώρα

17:27 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψη του στην Σαλαμίνα άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την επένδυση στο Ελληνικό, λέγοντας ότι η διγλωσσία κρατά πίσω τη χώρα.

«Για το Ελληνικό, η κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί στα λόγια να ισχυρίζεται ότι θέλει αυτήν την επένδυση, στην πράξη όμως, δεν ξέρω πραγματικά τι πιστεύει.

Αυτό που βλέπω είναι ότι παραπάνω από το

μισό του κόμμα δεν την θέλει, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς καθυστερήσεις και να στερείται η δυνατότητα από τη χώρα μας να υλοποιήσει μια πολύ σημαντική επένδυση που θα δημιουργήσει πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

Όταν εμείς μιλάμε για επενδύσεις ξέρουμε πώς θα τις φέρουμε στη χώρα και πώς θα τις υλοποιήσουμε. Πιστεύουμε στις επενδύσεις, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και την τήρηση των κανόνων. Σε αυτά τα ζητήματα δεν έχουμε καμία δεύτερη σκέψη και ξέρουμε ότι μέσα από επενδύσεις θα έρθουν δουλειές στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, η διγλωσσία που επιδεικνύει προσωπικά ο κ. Τσίπρας στο ζήτημα αυτό κρατάει τη χώρα μας πίσω.

Γι’ αυτό και εμείς μιλάμε για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με περιστολή των κρατικών δαπανών και περιστολή της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι η μόνη λύση για να μπορέσει η χώρα να βγει από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα