Κ. Μανωλικάκης: Μεγάλα έργα στο λιμάνι της Σούδας (audio)

15:46 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικά έργα δρομολογούνται στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να αναβαθμιστεί σε τρία επίπεδα: Στις υποδομές υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων, στο επιβατικό και εμπορικό τμήμα. Παράλληλα, φαίνεται ότι διαψεύδονται για άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για μείωση του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά.

Με αφορμή την έγκριση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, της διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μελέτης για το «Σταθμό Επιβατών Λιμένα Σούδας», ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε και το

ποσόν των 500.000 ευρώ για την πίστωση του αντίστοιχου έργου, 80.000 εκ των οποίων θα αφορούν στη βράβευση των 3 καλύτερων μελετών, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Μανωλικάκης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων στις σημαντικές εξελίξεις που θα καταλήξουν στη δυναμική αναβάθμιση του λιμανιού της Σούδας.

Οι νέοι χώροι θα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- χώρους υγιεινής, γραφείο τουρισμού, τμήμα τουριστικής αστυνομίας, αποθήκες, ενώ εκεί θα στεγαστεί και το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι δύο έργα στο λιμάνι, που αφορούν στην επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας και το τμήμα του εμπορικού λιμανιού.

Την ίδια ώρα, το ΕΛΚΕΘΕ αναλαμβάνει τις επόμενες ημέρες την εκβάνθυνση της προβλήτας και το άνοιγμα του διαύλου, ώστε να είναι εφικτή η αναβάθμιση του λιμανιού.

Τα δύο έργα που αφορούν την επέκταση της προβλήτας και τον εμπορικό σταθμό, έχουν σημαντική ωριμότητα, τόνισε ο κ. Μανωλικάκης για να προσθέσει ότι μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που θα προκύψει μετά τον έλεγχο των βυθοκορημάτων, βγαίνουν στον αέρα τα δύο μεγάλα έργα 26 και 27 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα, τα οποία στη συνέχεια θα εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ.

Ευοίνωνα ωστόσο είναι και τα μηνύματα για την φετινή κρουαζιέρα, σύμφωνα με όσα αποτυπώθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο ειΚρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε στο Μαιάμι.

Σε εξαιρετικό -και αυξημένο- επίπεδο κινούνται και οι φετινές κρατήσεις, αφού ενώ πέρυσι ήταν 67 για να καταλήξουν σε 82 λόγων των έκτακτων γεγονότων στην ευρύτερη Μεσόγειο, αυτή τη στιγμή είναι στις 62.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μανωλικάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα