«Ιβ Σεν Λοράν» στην ΕΡΤ2

10:06 8/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βιογραφικό δράμα «Ιβ Σεν Λοράν» (Yves Saint Laurent), συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2014, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α’ τηλεοπτική προβολή- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 21:00.

Υπόθεση: Η ζωή και το έργοτου ταλαντούχου ημίθεου της μόδας, αλλά ταυτόχρονα μανιοκαταθλιπτικού θνητού, Ιβ Σεν Λοράν -από τα νεανικά του χρόνια στην Αλγερία, τη μαθήτευση δίπλα στον Ντιόρ, την

ανεξαρτησία και τον θρίαμβο του προσωπικού του Οίκου, την υγεία του που κατέρρεε παραδομένη στους δαίμονές του και, πάνω από όλα, την ταραχώδη σχέση του με τον έρωτα και μάνατζερ της ζωής του, Πιέρ Μπερζέ.

Η ταινία «Yves Saint Laurent» επιχειρεί να αποδώσει τον αντιφατικό χαρακτήρα του μεγάλου μόδιστρου, που ταλαντευόταν ανάμεσα στην ικανότητά του να ορίζει τις τάσεις και να κυριαρχεί μέσα σ’ αυτές και στη σχεδόν έμφυτη ροπή του προς τη μοναχικότητα και την αυτοκαταστροφή.

Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Laurence Benaim, απέσπασε το 2015 Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Α΄ ανδρικού ρόλου (Πιέρ Νινέ), ενώ ήταν υποψήφια και για άλλα πέντε Βραβεία Σεζάρ.

Σκηνοθεσία: Ζαλίλ Λεσπέρ.

Σενάριο: Ζακ Φιεσί, Μαρί-Πιέρ Ουστέρ, Ζαλίλ Λεσπέρ, Ζερεμί Γκεζ.

Φωτογραφία: Τόμας Χάρντμαϊερ.

Μοντάζ: Φρανσουά Γκεντιζιέ.

Μουσική: Ιμπραΐμ Μααλούφ.

Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Νινέ, Γκιγιόμ Γκαγιέν, Σαρλότ Λε Μπον, Λορά Σμετ, Μαρί ντε Βιγεπίν, Χαβιέρ Λαφίτ, Νικολάι Κίνσκι.

Διάρκεια: 106΄

Keywords
Τυχαία Θέματα