Ισχυρός σεισμός στη Β. Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

23:39 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σύμφωνα με την μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, έπληξε τη βόρεια Ιαπωνία την Τρίτη, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία, η οποία εξέδωσε επείγουσες προειδοποιήσεις για τσουνάμι ύψους ως και τριών μέτρων κατά τόπους τα οποία μπορεί να πλήξουν τις βόρειες ακτές της χώρας εντός ωρών, μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σεισμός

έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο, ξυπνώντας απότομα εκατομμύρια κατοίκους της. Η νομαρχία Φουκουσίμα -στα ανοικτά της οποίας έγινε ο ισχυρός σεισμός—είχε ήδη υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους της Φουκουσίμα να εγκαταλείψουν άμεσα την επαρχία και να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο ύψος, παίρνοντας μαζί τους ζεστά ρούχα. Στην ίδια έκκληση ζητάται από τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στις παράκτιες περιοχές παρά μόνο μετά από επίσημη ενημέρωση των αρχών.

#Breaking

Sirens sound in #Fukushima, #Japan

as #Tsunami approaches after 7.3 #Earthquake.

via @KURTgibiADAMpic.twitter.com/WDNR1bIsvi

— Tom Hall ☘ (@TomHall) November 21, 2016

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος έγινε αισθητός στο Τόκιο, εντοπίστηκε ανοικτά των ακτών της νομαρχίας Φουκουσίμα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, ανέφερε η ίδια πηγή. Τα πρώτα κύματα ύψους ενός μέτρου έχουν ήδη πλήξει τις παράκτιες περιοχές, όμως υπάρχει κίνδυνος τα επόμενα κύματα να είναι πολύ πιο ισχυρά, σύμφωνα με την ιαπωνική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τo γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός ήταν έντασης 6,9 βαθμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά πληροφορία για σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα. Η λειτουργία όλων των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στην περιοχή διακόπηκε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Yoshihide Suga, το σύστημα ψύξης σε έναν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα σταμάτησε να λειτουργεί αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα