Ηράκλειο: Συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος, για το πρόγραμμα «Poseidon 2

07:22 23/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Poseidon 2» είχε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλωνα Φιλιππή.

Το πρόγραμμα «Poseidon 2», στο οποίο συμμετέχει και το λιμάνι του Ηρακλείου, έχει στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας χωροθέτησης και εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου για τον εφοδιασμό πλοίων ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας και συμμετέχουν σε αυτό τρία κράτη και έξι λιμάνια, της Βενετίας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, του Πειραιά,

του Ηρακλείου και της Λεμεσού.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος, που προβλέπει, όχι μόνο την πιο οικονομική, αλλά και την πιο φιλική προς το περιβάλλον, θαλάσσια μετακίνηση, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου διοργάνωσε τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), των Loyd,s και τεχνικών και ναυτιλιακών εταιριών.

Στη σημερινή συνάντηση τον κ. Φιλιππή συνόδευαν ο εκπρόσωπος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κ. Πολυχρονίου και η εκπρόσωπος των Loyd,s κ. Αποστολοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα