ΗΠΑ-Flynngate: Ο Φλιν δεν έπραξε τίποτε παράνομο, δηλώνει ο Τραμπ (video)

00:10 3/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η βόμβα που εξαπέλυσε ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, ότι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή, με τις ευλογίες των ανθρώπων του Τραμπ πριν ορκιστεί Πρόεδρος, δηλαδή στο διάστημα ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, απειλούν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολύ περισσότερο που στο κάδρο μπαίνει και ο γαμπρός και στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. Ο Τραμπ ωστόσο, δεν ανησυχεί. Σε ανάρτησή του μέσω του Twitter

ανέφερε πως ο Φλιν δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, και πως τον απέλυσε διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI!

«Αναγκάσθηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε.

I had to fire General Flynn because he lied to the Vice President and the FBI. He has pled guilty to those lies. It is a shame because his actions during the transition were lawful. There was nothing to hide!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 2, 2017

Με το μήνυμα αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να παραδέχεται ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είχε πει ψέματα στο FBI. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα