Ημερίδα για την σπονδυλοαρθρίτιδα στις 15 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον

14:53 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

“Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να ζει κανείς με μία μη ορατή ασθένεια και μία μη ορατή αναπηρία”. Είναι τα λόγια, της Νάντιας Μάλλιου μιας γυναίκας που τα τελευταία 13 χρόνια ζει πάσχοντας από μία ρευματική νόσο η οποία δεν φαίνεται, την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα. Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει τις αρθρώσεις µεταξύ των σπονδύλων, καθώς και τις αρθρώσεις µεταξύ σπονδυλικής στήλης και λεκάνης, που ονοµάζονται ιερολαγόνιες αρθρώσεις. Αν δεν αντιµετωπιστεί αποτελεσµατικά, µπορεί να επιδεινωθεί µε την πάροδο του χρόνου και καθώς εξελίσσεται, να προκαλέσει χρόνιο πόνο και να μειώσει

την κινητικότητα.
Η αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα είναι μόνο μία από πολυάριθμες ρευματικές παθήσεις. Στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των νοσούντων για τα ρευματικά νοσήματα η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με θέμα “Η συνεργασία του ρευματοπαθούς με τον ιατρό του” στις 15 Οκτωβρίου (Ολύμπιον-αίθουσα Παύλος Ζάννας, ώρες 11.00-13.45).

Στην εκδήλωση για τα ρευματικά νοσήματα ομιλητές θα είναι οι: Αλέξανδρος Γαρύφαλλος καθηγητής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας στο ΑΠΘ, Χαράλαμπος, Μπερμπερίδης ρευματολόγος γενικός αρχίατρος, διευθυντής του Ρευματολογικού Τμήματος του 424 ΓΣΝΕ και αντιπρόεδρος Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας-ΕΠΕΡΕ, Δημήτριος Κασίμος, ρευματολόγος, γενικός αρχίατρος, διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ, μέλος Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Gabriel Panayi επίτιμος καθηγητής Ρευματολογίας Ιατρικής Σχολής King’s College London και επίτιμος σύμβουλος Ρευματολογίας, Guy’s & St. Thoma’s Hospital, Δημήτριος Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας και διευθυντής του Β’ Εργαστηρίου Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Θεόδωρος Δημητρούλας, ρευματολόγος – λέκτορας Ρευματολογίας στο ΑΠΘ, Γεώργιος Παπαζήσης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και Νάντια Μάλλιου, ψυχολόγος, εκπρόσωπος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία της εκδήλωσης, (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 -17:00), τηλ. 210 3645 629 ή στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Θεσσαλονίκης Νάντια Μάλλιου κιν:. 697 3731380.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα