Βαρύ πένθος στη Ρωσία – Ανασύρθηκαν συντρίμμια της ατράκτου (video)

16:37 26/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση στη Μαύρη Θάλασσα για τον εντοπισμό των νεκρών καθώς και των καταγραφέων του μοιραίου στρατιωτικού Tupolev-154 με 92 επιβαίνοντες, που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι με προορισμό τη Συρία. Οι βατραχάνθρωποι ανέσυραν δύο από τα τέσσερα μεγάλα κομμάτια της ατράκτου, που εντοπίστηκαν σε απόσταση 1,6 χλμ από την ακτή και σε βάθος 27 μέτρων.

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα – Νεκροί οι 93 επιβαίνοντες (video)

Στο

αεροπλάνο επέβαιναν επίσης Ρώσοι στρατιώτες, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια».

EPA/MAXIM SHIPENKOVΤέσσερις υποθέσεις για τη συντριβή

Σε ό,τι αφορά στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, από χθες οι Αρχές άρχισαν να απομακρύνονται από το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς τόσο οι επιβάτες και οι αποσκευές ερευνήθηκαν και ελέγχθηκαν με προσοχή, ενώ και κατά τον ανεφοδιασμό του με καύσιμα το αεροσκάφος βρισκόταν υπό φρούρηση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, τέσσερις εκδοχές εξετάζουν ως πιθανότερες οι αρχές:

την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154,να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων,να παρουσίασε μηχανική βλάβη ήνα έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Τα Χριστούγεννα αυτά «οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους του. Εξ ονόματός μου κι εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελα να εκφράσω σας εσάς -και μέσω υμών σε όλο το (ρωσικό) έθνος- τα βαθιά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα