Ίκαροι Σερρών: Οι «κυρίαρχοι των αιθέρων»

01:05 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγκαλιά με την άνοδο βρίσκεται η ανδρική ομάδα μπάσκετ των Ικάρων μετά τη μεγάλη νίκη της στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Γ εθνικής με 84-75 κόντρα στη Χαλκηδόνα.

Η νεανική Σερραϊκή ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου έπαιξε με πάθος και ψυχή, για 35 λεπτά ήταν περίπου με δέκα πόντους διαφορά μπροστά στο σκορ, η φιλοξενούμενη ομάδα όμως με πολλούς έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της κατάφερε με ευστοχία στα σουτ τριών πόντων να ισοφαρίσει στο τέλος του αγώνα σε 68-68.

Στην παράταση μίλησε η «καρδιά» των Ικάρων που πήραν τη νίκη και απέκτησαν μεγάλο πλεονέκτημα για την άνοδο έχοντας

κερδίσει και μέσα στη Χαλκηδόνα, ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή με 29 βαθμούς, δύο περισσότερους από τις ομάδες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κόσμου που ήταν ο έκτος παίκτης των Ικάρων. Η παρουσία των παιδιών της ακαδημίας των Ικάρων με τους γονείς τους στο γήπεδο έδωσε άλλο, κίτρινο, χρώμα στον αγώνα ενώ στο ημίχρονο τα μικρά παιδιά πήραν μέρος σε διαγωνιστικά παιχνίδια με πολλά δώρα. Το μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δευτέρου ημίχρονο κατά 50 περίπου λεπτά.

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος που αυτήν την εβδομάδα έχασε την μητέρα του, σχολίασε τη νίκη της ομάδας του: «Σήμερα κερδίσαμε το σεβασμό όλων. Επίσης κερδίσαμε στη παράταση μία ομάδα που άνετα στέκεται στη Β Εθνική. Μπράβο στους παιχταράδες μου που με συγκίνησαν με την αφιέρωση. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για το ήθος τους και την ώθηση που μας έδωσαν. Ξεκούραση και προετοιμασία την Τρίτη για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με Μαντουλίδη».

Δεκάλεπτα: 24-16, 41-31, 56-47, 68-68(κ.α), 84-75

Ικαροι Σερρών (Ποργιόπουλος): Γρίψιος 8 Π., Γεωργιανός 25 (2) Τράκας 20 (4), Γρίψιος Χ., Γκούτζιας 20 Σταματόπουλος, Παρχαρίδης, Θολιώτης 2, Φώτογλου 9(1).

Keywords
Τυχαία Θέματα