Ίκαροι Σερρών: Νίκησαν Δούκα και… ζέστη!

22:07 16/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ των Ικάρων κερδίζοντας σήμερα στις Σέρρες με 89-63 τον ΑΣΕ Δούκα.

Η ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου πήρε μια εύκολη νίκη κόντρα σε μια ομάδα Α2 εθνικής κατηγορίας που αγωνίζεται κυρίως με νέα παιδιά όμως οι παίκτες των Ικάρων… ίδρωσαν αρκετά τις φανέλες του αφού ο αγώνας αν και επίσημος κυπέλλου Ελλάδος έγινε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τα κλιματιστικά του κλειστού γυμναστηρίου Σερρών

να μην λειτουργούν και οι «ηρωικοί» φίλαθλοι να… φλερτάρουν με λιποθυμία. Η δυναμικότητα του αντιπάλου έδωσε στη δυνατότητα στον Στέργιο Ποργιόπουλο να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά της ομάδας ενώ την Τετάρτη οι Ίκαροι θα υποδεχθούν στις Σέρρες τον Χολαργό. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού θεωρείται ως μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Σε συνθήκες… σαχάρας οι Ίκαροι κέρδισαν εύκολα το Δούκα

Ίκαροι (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης 2, Γρίψιος 11(2), Σιδερίδης 2, Γεωργιανός 16(1), Τσέλιος 2, Γκατζιάς 20 (2), Φώτογλου 10(1), Γκούτζιας 4, Θολιώτης 14 (3), Κακιούζης 8, Πιπιλιός, Κεμανετζής.

Χρόνο στα νέα παιδιά των Ικάρων έδωσε ο Στέργιος Ποργιόπουλος

Στέργιος Ποργιόπουλος: «Περιμένουμε τους Σερραίους την Τετάρτη»

Πρόσκληση στους Σερραίους φιλάθλους για το… ιστορικό παιχνίδι της Τετάρτης με τον Χολαργό έκανε ο Στέργιος Ποργιόπουλος που στις δηλώσεις του τόνισε ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από την ομάδα του. Ο προπονητής των Ικάρων είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Χρησιμοποίησα σταδιακά τους μικρούς σε ηλικία παίκτες για να προσαρμοστούν καλύτερα, αλλά δεν αρπάξανε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δώσανε δικαίωμα στον Δούκα να μειώσει και δεν μου άρεσε. Εμπιστεύομαι κάποια παιδιά και θέλω να με δικαιώσουν. Γνωρίζω και από την δική μου πρώτη φορά που μπήκα να αγωνιστώ πως είναι δύσκολο και αυτό πρέπει να το διαχειριστώ εγώ ως παιδαγωγός. Πάντως για να στρώσω αυτά τα παιδιά κλείνω δυνατά φιλικά όπως αυτό που θα δώσουμε την Κυριακή με τον Άρη. Τα εφηβικά του ΠΑΟΚ και του Άρη είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα και θα είναι σημαντική εμπειρία. Επίσης είμαι δυσαρεστημένος και από τον κόσμο, σήμερα είχαμε λιγότερο απ’ ότι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ίσως επειδή ήταν Σάββατο και ελπίζω την Τετάρτη σε ένα ματς κόντρα σε μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας να είναι περισσότερος, να γεμίσει το κλειστό».

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος και ο Χρήστος Κακιούζης

Γιάννης Γιαννόπουλος: «Καλή δουλειά στους Ικάρους»

Για την καλή δουλειά που γίνεται στους Ικάρους μίλησε ο προπονητής του Δούκα Γιάννης Γιαννόπουλος που με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών είπε: : «Το παιχνίδι δεν δέχεται κριτική. Η ομάδα των Ικάρων μου άρεσε, εύχομαι στα παιδιά των Ικάρων να έχουν υγεία και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εμείς είμαστε μια ομάδα που παίζει με τα πιτσιρίκια και είναι σημαντικό ότι ως σύλλογος δεν έχουμε διαλυθεί. Πραγματικά εύχομαι οι Ίκαροι να ανέβουν Α2 και γιατί όχι και πιο ψηλά. Το αξίζουν γιατί η πόλη των Σερρών έχει παράδοση στο μπάσκετ, έχουν βγει από εδώ παίκτες και νομίζω ότι κάποια στιγμή η ομάδα να ανέβει εκεί που της αξίζει. Το παιχνίδι με το Χολαργό θα είναι δύσκολο αφού η ομάδα διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες αλλά αυτά τα παιχνίδια κυπέλλου προσφέρονται για εμπειρίες και είναι καλά τεστ για τους προπονητές»

-Για το αν είναι μονόδρομος η στροφή στα νέα παιδιά:

«Εξαρτάται, εσείς εδώ στην επαρχία έχετε ιδιαιτερότητες, γιατί τα δικά σας παιδιά όταν είναι να σπουδάσουν φεύγουν από την πόλη και είναι δύσκολο να τα κρατήσεις, όμως θεωρώ ότι στις πιο μικρές ηλικίες πρέπει ομάδες της περιφέρειας να πρωταγωνιστούν. Ξέρω ότι οι Ίκαροι έχουν πολλά παιδιά στις ακαδημίες τους και πρέπει να δουλέψουν πολύ σε παιδικό και εφηβικό για να διακριθούν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Εγώ στην Αθήνα βοηθάω τα νέα παιδιά γιατί πιστεύω ότι το μπάσκετ είναι στα νέα παιδιά. Εμείς είμαστε λίγο πιο τυχεροί όσον αφορά τις συνθήκες αν και αντιμετωπίζουμε κι εμείς γηπεδικά προβλήματα».

Ο χαιρετισμός των παικτών μετά το τέλος του αγώνα

Όλα τα αποτελέσματα του κυπέλλου Ελλάδος

Καβάλα – Αρκαδικός: 109-56Μανδραϊκός – Καστοριά: 74-91Ελίμεια-Αμύντας: 59-75Παγκράτι – Απόλλων Πατρών: 64-62Ικαρος Ν. Σμύρνης – Χολαργός: 65-84Πανελευσιανιακός – Μαρούσι: 68-73Ανατόλια – ΑΕΛ: 84-69Αγρίνιο – Εθνικός: 55-70Ν. Κηφισιά – Ερμής Αγιάς: 83-81Ικαροι Σερρών – Δούκας:89-63ΚΑΟΚ – Καρδίτσα: 64-75Ιωνικός Νικαίας- Περιστέρι: 71-64Τρίτων – Ηρακλής: 57-81Πευκοχώρι – Δόξα Λευκάδας:72-88Γέφυρα – Ψυχικό: 55-62Χαρίλαος Τρικούπης – Παπάγου:69-71Ιστορικό το παιχνίδι της Τετάρτης για τους Ικάρους

Τα ζευγάρια της επόμενης αγωνιστικής (3η, Τετάρτη 20/09)

33 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

34 ΨΥΧΙΚΟ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ

35 ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ

36 ΜΑΡΟΥΣΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ

37 ΠΑΠΑΓΟΥ – ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ

38 ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ

39 ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

40 ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα