Ιδιαιτέρως ικανοποιητικά εξελίσσονται οι κρατήσεις για τη Ρόδο

11:54 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερα θετική προδιαγράφεται για τη Ρόδο η επικείμενη τουριστική σεζόν, καθώς οι κρατήσεις από τις τουριστικές αγορές παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.
Παράλληλα διαφαίνεται και επιστροφή των ποιοτικών τουριστών από τη Ρωσία, οι οποίοι απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη Ρόδο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ανέφερε χθες -αναφορικά με τη ρωσική αγορά- ότι οι πληροφορίες από τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει υψηλότερη ζήτηση για πεντάστερα ξενοδοχεία και

όχι τριών αστέρων όπως πέρυσι.
«Διαφαίνεται, τόνισε, ότι θα έχουμε ποιοτικότερο τουρισμό από τη Ρωσία φέτος. Γενικά η ρωσική αγορά αναμένεται να κινηθεί φέτος καλά καθώς έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα με την έκδοση της βίζας. Παράλληλα, φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα αποφύγουν την Τουρκία λόγω των γεγονότων».
Η κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ακόμη ότι η τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί θεαματικά, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απρόοπτα, σημείωσε όμως ότι η Περιφέρεια διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία ώστε ν’ αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα απαιτητικές καταστάσεις, όπως έκανε και στο παρελθόν.
Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί βασικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής και της Διεύθυνσης Τουρισμού η επιμήκυνση της διάρκειας της σεζόν και το άνοιγμα των νέων αγορών.
Ήδη πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις από την Ιορδανία στη Ρόδο, ενώ στα «σκαριά» είναι και η προσέλκυση τουριστών από το Ιράν μέσω Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα