Η Υποδοχή του Μητροπολίτη Σταγών

12:26 24/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υποδοχή του νέου μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου, που ήταν για χρόνια πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας και προϊστάμενος του ναού των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα, θα γίνει αύριο το μεσημέρι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ενθρόνισης: Στις 2.30 το μεσημέρι θα γίνει η υποδοχή του νέου μητροπολίτη από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων (Βασιλική).
Στις 3 το μεσημέρι

αναμένεται η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του νέου μητροπολίτη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας. Προβλέπεται: Υποδοχή τους από τον τοποτηρητή μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο. Προσφωνήσεις του δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και αντιφώνηση από το μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η πομπή προς το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της εγκατάστασης του νέου μητροπολίτη.
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από τις 7 έως τις 11 το πρωί στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου. Στις 11.30 στη Μονή Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί νεκρώσιμο τρισάγιο στον τάφο του αοίδιμου μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, από το διάδοχό του Θεόκλητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα