Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

22:55 9/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘHELEXPO και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο Αλέξης Τσίπρας , εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως

της Θεσσαλονίκης όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

«Η ΔΕΘ είναι ένας υγιής οργανισμός που μπορεί να παράγει και να προσφέρει στην τοπική οικονομία, αλλά και στην οκονομία της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε με την Διοίκηση της ΔΕΘ, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι προσπάθειες διεθνοποίησης που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συνάδουν με τη στρατηγική της κυβέρνησης

Αποκάλυψε επίσης ότι θεωρεί τη Θεσσαλονίκη ως δεύτερο σπίτι του.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη … Ρολίτα. Ένα ρομπότ που κατασκευάστηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επίσκεψη σε Περίπτερα της 82ης #ΔΕΘ – HELEXPO. #deth2017 pic.twitter.com/v5XJj9t0FM

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 9, 2017

Το περίπτερο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός στο περίπτερο 15 όπου βρίσκονται οι κρατικές συμμετοχές

Συνομιλώντας με το αντιπρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της συμπρωτεύουσας.

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Στην συνέχεια στο κοινό περίπτερο της Αττικό Μετρό με τον ΟΑΣΘ ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και έκανε μια αναφορά … ποδοσφαιρικού περιεχομένου.

«Είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα».

Στο περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στην φετινή Έκθεση επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η περιστερά σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Νίκο Παππά για ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης, χαμηλού κόστους που έχει στα σκαριά το υπουργείο.

Η ψηφιοποίηση είναι το μεγαλύτερο βήμα εκσυγχρονισμού, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα