Ι. Τσιρώνης : Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας βρίσκεται στην βιοκαλλιέργεια

13:21 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To μέλλον της ελληνικής γεωργίας είναι οι βιολογικές καλλιέργειες , τόνισε κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Γιάννης Τσιρώνης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, όπως της μη καταβολής ακόμη της επιδότησης των προγραμμάτων από το 2012, αλλά και της μείωσης κόστους παραγωγής, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά.

Από την δική της πλευρά η πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος Χρυσούλα Σκορδίτη, εξέφρασε την κραυγή αγωνίας των βιοκαλλιεργητών τονίζοντας πως η Ελλάδα παράγει , έχει πλούτο και « Εμείς θέλουμε να καλλιεργήσουμε την γη μας, αλλά κάποιοι μας θέλουν φτηνούς εργάτες της γης. Δεν έχουμε άλλη επιλογή , θέλουμε να δουλέψουμε την γη μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, σημείωσε πως δυστυχώς η βιοκαλλιέργεια στο νομό Σερρών υποχωρεί και ο αριθμός των βιοκαλλιεργητών μειώνεται. Ζήτησε την στήριξη του κράτους , αλλά και των πολιτών που πρέπει να αλλάξουν συνήθειες στην διατροφή τους.

Στην έναρξη παρευρέθηκαν οι βουλευτές, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μιχάλης Τζελέπης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης , ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και πολλοί βιοκαλλιεργητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα