Η πρώτη κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ στον Τύρναβο

14:08 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οκτώ μήνες πέρασαν από τη λήξη των κινητοποιήσεων με μπλόκα στις εθνικές οδούς και οι αγρότες της Λάρισας δεν εφησυχάζουν. Όπως προανήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και των Αγροτικών συλλόγων της επαρχίας Τυρνάβου, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Παντυρναβίτικο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου, στο οποίο θα συμμετέχουν αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα.
Κύρια αιτήματα των αγροτών είναι:
-Άμεσες και ολοκληρωτικές αποζημιώσεις στο 100% για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό

του περασμένου Μαρτίου, καθώς επίσης για τις παραγωγές που επλήγησαν πρόσφατα από τις χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες στην επαρχία Τυρνάβου.
-Την κατάργηση των φόρων στο κρασί και τη διατήρηση των διήμερων απόσταξης.
-Πάγωμα των «χαρατσιών» και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών.

Όπως τονίστηκε από τα μέλη της Ομοσπονδίας και τους προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Τυρνάβου, η επίλυση των καυτών προβλημάτων επείγει, καθώς οδηγούνται οι αγρότες στη φτωχοποίηση. Ειδικά στο Δαμάσι το οποίο χτυπήθηκε από τον παγετό και δύο φορές από χαλαζόπτωση, μέχρι στιγμής ο ΕΛΓΑ δεν έχει προχωρήσει στην εκτίμηση ούτε του 1/3 των πληγέντων καλλιεργειών, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό «γίνεται εκ του πονηρού».

Η κινητοποίηση της Παρασκευής αποτελεί την πρώτη δράση των αγροτών ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, όπως την Κυριακή 30/10 με την Πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.
Οι αγρότες θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Ε.Κ.Λάρισας ενάντια στη φτώχεια, το απόγευμα της Τετάρτης 2/11 στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα