Η πρόταση της ΝΟΔΕ για την οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

09:19 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ονοματοθεσία του παραλιακού περιφερειακού δρόμου, από τη συμβολή με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι το Παγκρήτιο στάδιο, ως οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ζητά από το δήμο η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η πρόταση αυτή δεν είναι δεσμευτική.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, παρουσία δημοτικών συμβούλων και τοπικών στελεχών του Κόμματος.
Στην εισήγησή του πρόεδρος

της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνεται βασικό θέμα διαφωνίας, ούτε με τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις, ούτε με την κοινωνία του Ηρακλείου, ούτε φυσικά πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και βέβαια δεν μπορεί να είναι και πρωτεύουσας σημασίας στην καθημερινή ατζέντα, όπως βλέπουμε να γίνεται συχνά στα ΜΜΕ του Νομού».
Σε ό,τι αφορά τη αντιμετώπιση του αιτήματος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για μετονομασία οδού σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» από την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου ο πρόεδρος της Οργάνωσης ανέφερε: «Με ευαισθησία και ένδειξη σεβασμού προς τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποβάλλαμε το αίτημα μας στις 14 Ιουνίου 2017 προς το Δήμο Ηρακλείου. Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος λειτούργησε απολύτως θεσμικά και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία σχετικά με το θέμα, αν και -ας μου επιτραπεί η έκφραση- με αργά πολιτικά αντανακλαστικά».
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με νέα πρόταση του Δήμου για το τμήμα της οδού Λακωνίας, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Ακόμη και εάν υποθέσουμε πως όλα αυτά είναι ακριβή, ξεκαθαρίζουμε πως δεν συμφωνούμε σε ένα μικρό τμήμα δρόμου το οποίο δε συμβολίζει απολύτως τίποτα για τους Ηρακλειώτες.
Δεν αποτελεί τμήμα του αστικού ιστού της πόλης, παρά μόνο εάν αυτό το τμήμα συνδεθεί με τον παραλιακό δρόμο ή έστω με ένα τμήμα του, όπως άλλωστε είναι και η πρότασή μας ».

Keywords
Τυχαία Θέματα