«Η Ωραία Κοιμωμένη» στην ΕΡΤ2

11:07 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κοινωνικό δράμα «Η Ωραία Κοιμωμένη» (Bella addormentata / Dormant Beauty), συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας 2012, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 24:00.
Υπόθεση: Πότε επιτρέπεται ν’ αφήσεις κάποιον να πεθάνει; Ποια είναι η σωστή απόφαση; Ο Μάρκο Μπελόκιο, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ιταλούς σκηνοθέτες, μεταφέρει στην οθόνη μία εξαιρετικά ευαίσθητη ιστορία, που ξεσήκωσε έντονες πολιτικές και συνταγματικές αντιπαραθέσεις στη γείτονα

χώρα και αναζωπύρωσε τις συζητήσεις γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρόλο της Εκκλησίας.

Πρόκειται για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας νεαρής κοπέλας, η οποία έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα έπεσε σε κώμα το 1992. Ο πατέρας της κοπέλας για περισσότερο από μία δεκαετία ζητούσε την ευθανασία της κόρης του, το δικαίωμά της σ’ έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Η τραγωδία της Ελουάνα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2009, μετατράπηκε σε μείζον εθνικό ζήτημα με το δικαστικό σύστημα να βρίσκεται αντιμέτωπο απέναντι στην πληθωρική παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το Βατικανό να εναντιώνεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και τη κοινή γνώμη να διχάζεται βαθιά.

Στην ταινία παρακολουθούμε τις δραματικές τελευταίες 6 ημέρες από τη ζωή της Ελουάνα Ενγκλάρο, καθώς και ένα μωσαϊκό από αλληλένδετους χαρακτήρες, οι οποίοι αναζητούν το νόημα της ζωής και της ελπίδας.

Διάρκεια: 106΄

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο.

Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τόνι Σερβίλο, Άλμπα Ρορβάχερ, Μάγια Σάνσα, Φαμπρίτσιο Φάλκο, Πιέρ Τζόρτζιο Μπελόκιο, Τζιανμάρκο Τονάζι, Μισέλ Ριοντίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα