Η ΝΟΔΕ Λέσβου για ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων

17:56 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι οι κάτοικοι της Λέσβου. Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του ζητάν, χωρίς ίχνος ντροπής, από τους κατοίκους ενός χωριού φάντασμα – πλέον, όπως είναι η Βρίσα, να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, για κτίσματα που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λέσβου.

Παράλληλα αναφέρει: «Μισό χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Λέσβο η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο

ότι το ποσό των 586,94 ευρώ (!), που έχουν λάβει οι περισσότεροι από τους κατοίκους, είναι ικανό να καλύψει τις πρώτες ανάγκες. Συν τοις άλλοις μεγάλος αριθμός κατοίκων της Βρίσας δεν μπορεί να λάβει την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης με το αιτιολογικό ότι διαθέτουν κατοικία στα Βατερά. Όμως η πολιτεία δε θεώρησε σκόπιμο να εξετάσει αν τα σπίτια αυτά καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες του χειμώνα. Κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι τα Βατερά κατοικούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και τα σπίτια δεν είναι κατάλληλα για τον χειμώνα. Σπίτια στη μέση των χωραφιών, χωρίς θέρμανση, με εξωτερικές τουαλέτες κλπ. που για να μετασκευαστούν απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσό. Έξι μήνες μετά τον σεισμό δεν έχει χορηγηθεί η αποζημίωση οικοσυσκευής.

Η κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων, η οποία αποφασίστηκε να γίνει από τους ιδιοκτήτες, είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της αδυναμίας προσέγγισης μηχανημάτων έργου στα περισσότερα σπίτια, της μεγάλης ηλικίας των ιδιοκτητών αλλά και επειδή μεγάλο ποσοστό της επιδότησης κατεδάφισης προβλέπεται να χορηγηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Από τις μέχρι τώρα «ενέργειες» της κυβέρνησης αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για την κατεδάφιση και να περιμένουν την κυβέρνηση, που είναι «συνεπής» στις υποσχέσεις της, να καταβάλει – ποιός ξέρει πότε;- την επιδότηση! Έξι μήνες μετά δυστυχώς η κατάσταση είναι θλιβερή με την κυβέρνηση να μην έχει ίχνος ευαισθησίας και τους κατοίκους της Λέσβου να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε υποσχέσεις…»

Keywords
Τυχαία Θέματα