Ζάκυνθος: Η Μ. Μπουζιάνου για Κυριακάτικη αργία

15:58 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Παρά τις συνεχείς αντιρρήσεις και αντιδράσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας, για την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όλο έρχεται και ξανάρχεται το θέμα, κι ας έχει πάρει απόφαση το ΣτΕ, το οποίο έκρινε την Κυριακή αργία, ως πολύ σημαντική και αναντικατάστατη ημέρα για τη ζωή και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων αυτής της χώρας», επισημαίνει ο εμπορικός σύλλογος Ζακύνθου (ΕΣΖ).

«Η θέση του εμπορικού συλλόγου Ζακύνθου ήταν και παραμένει στις δύο Κυριακές των Χριστουγέννων.
Το θέμα των τουριστικών περιοχών μπορεί να λυθεί με

άλλους δρόμους και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτές ως πρόφαση για να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία.
Είναι ατεκμηρίωτες, ασαφείς και τελικά προσχηματικές οι αιτιάσεις περί ανάπτυξης.
Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Υπάρχει μόνο κλείσιμο των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων με καθόλου ή ελάχιστους εργαζόμενους.
Επίσης, υπάρχει βαριά επιβάρυνση των συνθηκών εργασίας και αύξηση του λειτουργικού κόστους, το οποίο τελικά μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και τάχιστα στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, κάτι που σημαίνει την ερήμωση των τοπικών αγορών, ακόμα πιο έντονα απ’ ότι παρατηρείται σήμερα».

Με τα λόγια αυτά, η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Μαγδαληνή Μπουζιάνου, μετέφερε με συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ζακύνθου, την ξεκάθαρη θέση του συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων στο νησί, για το θέμα της Κυριακάτικης αργίας, προσθέτοντας, ότι:

«Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου της αγοράς προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο εμπορικός σύλλογος Ζακύνθου δηλώνει ότι είναι απόλυτα αντίθετος σε κάθε μεθόδευση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.
Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας θα αντισταθεί δυναμικά σε τέτοιες ενέργειες».

Τέλος, η κ.Μπουζιάνου, κάλεσε «τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων του εμπορικού κόσμου-σε όλα τα επίπεδα-να συστρατευθούν και να δώσουν βροντερή απάντηση στις μεθοδεύσεις αυτές, οργανώνοντας κινητοποιήσεις, παραστάσεις, αντιδράσεις κάθε είδους, ενω και οι φορείς εκπροσώπησης όλων των επαγγελματικών κλάδων και των καταναλωτικών οργανώσεων, πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι, στον αγώνα κατά του αφανισμού της μεσαίας τάξης».

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα