Η Λέσβος μετά τα 6,1 Ρίχτερ – Συνεχίζεται ο έλεγχος σε κτίρια και υποδομές

07:36 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο, που άφησε πίσω του μια 43χρονη νεκρή και 15 τραυματίες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί.
Σε 150 ανέρχονται τα ακατοίκητα σπίτια, βάσει των ελέγχων που έγιναν, στο χωριό Βρισά και σε άλλες περιοχές του νησιού ανακοίνωσε από την περιοχή, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα

μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ. Ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που αντιμετωπίζονται θετικά, υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

«Με εντολή του προέδρου Γιουνκέρ εξετάζονται όλες οι δυνατότητες στήριξης της Μυτιλήνης», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ τη Χίο επισκέπτεται σήμερα η Κ. Κρέτσου για συνάντηση με δημάρχους και δήμαρχο Λέσβου και Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

Στη Λέσβο θα μεταβούν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το Αμυνταιο, για να δει το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε στην περιοχή η κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, αναβάλλονται και οι σημερινές πανελλαδικές εξετάσεις σε Λέσβο και Χίο, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία στη Μυτιλήνη.

Σχετική είδηση: Η «επόμενη μέρα» στη Λέσβο-Συγκλονιστικές μαρτυρίες-Αποκλειστικά πλάνα από drone (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα