Η Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει το έργο «PlayS, διαβάζοντας Σάμουελ Μπέκετ» σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση

16:03 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Βασιλικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζεται την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 20:30 με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου ‘PlayS, διαβάζοντας Σάμουελ Μπέκετ’ του Θεσσαλονικιού συνθέτη και καθηγητή Μιχάλη Λαπιδάκη

(φώτο).

Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό έργο, εμπνευσμένο από τον κορυφαίο Ιρλανδό λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικό συγγραφέα, που συνδυάζει τη συμφωνική μουσική με την ηλεκτρική κιθάρα, το ακορντεόν και το βαρύτονο σαξόφωνο, με σκοπό να αποτυπώσει σε μουσική τα πλούσια συναισθήματα που προκαλεί η ανάγνωση των έργων του Μπέκετ. Ο συνθέτης βάζει τα τρία σολιστικά όργανα να συνυπάρχουν επί σκηνής, αλλά να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, ούτε καν όταν παίζουν ομόφωνα, όπως ακριβώς είναι αδύνατη η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, κατά τον Μπέκετ.

Τρεις σπουδαίοι σολίστ, ο Ισραηλινός κιθαρίστας Yaron Deutch, ο Γερμανός σαξοφωνίστας Patrick Stadler και ο Βούλγαρος ακορντεονίστας Krassimir Sterev ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, σε έναν άκρως ενδιαφέροντα καλλιτεχνικό συνδυασμό.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ernst von Siemens Musikstiftung και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης

Ηλεκτρική κιθάρα: Yaron Deutsch

Βαρύτονο σαξόφωνο: Patrick Stadler

Ακορντεόν: Krassimir Sterev

Πρόγραμμα:

Μιχάλης Λαπιδάκης (1960-): PlayS (2016), για ακορντεόν, ηλεκτρική κιθάρα, βαρύτονο σαξόφωνο, συμφωνική ορχήστρα και ηλεκτρονικά

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία 15 € – Εξώστης 10 €- Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Keywords
Τυχαία Θέματα