Η εκπομπή «Από αγκάθι ρόδο» στην ΕΡΤ2

03:46 15/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 3ο επεισόδιο της νέας εκπομπής «Από αγκάθι ρόδο» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές μας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στις 17:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Δημιουργοί που δίνουν νέα ζωή σε ξεχασμένα, παραπεταμένα ή απλώς παλιομοδίτικα αντικείμενα. Νέοι επιχειρηματίες που εμπνέονται από τα «απόβλητα» του πολιτισμού μας, δημιουργώντας καινούργια, συναρπαστικά, ευφυή προϊόντα. Σχεδιαστές που αντλούν ιδέες από τον πλούτο της ιστορίας και

επανασυναρμολογούν το νήμα με την παράδοση.

Η νέα εκπομπή «Από αγκάθι ρόδο» εστιάζει στη δυναμική τάση του upcycling που σαρώνει τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα. Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντάει τους ανθρώπους που δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο και με την αμεσότητα που τον διακρίνει συζητεί μαζί τους για τη δημιουργική επανάχρηση πραγμάτων, ιδεών, τεχνοτροπιών και υλικών για την παραγωγή νέων προϊόντων, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, εμφορούμενων από μνήμες. Η ζωή πάντα συνεχίζεται…

Επεισόδιο 3ο: «Επανάχρηση στο design»

Το χαρτί του ιχθυοπωλείου γίνεται γυναικεία τσάντα και παρεό, μια χαλασμένη ξαπλώστρα γίνεται μαυροπίνακας και ολόσωμος καθρέφτης, Στα μάτια του designer, τα πάντα, ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, ό,τι έχει παλιώσει ή χαλάσει, ακόμα και ένα παλιομοδίτικο print, αποτελεί πρώτη ύλη έμπνευσης.

Στο νέο επεισόδιο τού «Από αγκάθι ρόδο», ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά δύο εκπροσώπους της σύγχρονης σκηνής του design στην Ελλάδα, οπαδούς της τάσης του upcycling, της δημιουργικής επανάχρησης αντικειμένων και ιδεών. Ο Σέργιος Φωτιάδης μάς γνωρίζει τα εντυπωσιακά σουβενίρ που φτιάχνει από εμβληματικά «ελληνικά» αντικείμενα όπως το χωνί και ο δίσκος του καφετζή και φτιάχνει μαζί με το Γιώργο ένα εντυπωσιακό φωτιστικό από παλιά στόρια. Ο βραβευμένος βιομηχανικός σχεδιαστής Αλέξανδρος Διδασκάλου μάς δείχνει πώς με την τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα εργονομικό μπαστούνι, και μας συνοδεύει στο Λουτράκι για να δούμε από κοντά μια νέα εφεύρεση, δύο καγιάκ που γίνονται ένα… καταμαράν χρησιμοποιώντας τους αρμούς ενός λυόμενου τραπεζιού!

Παρουσίαση : Γιώργος Πυρπασόπουλος

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Εκτέλεση Παραγωγής : Libellula Productions

Keywords
Τυχαία Θέματα